Adobament pell

El Govern implanta el grau mitjà d'arts plàstiques i disseny en Artesania de Complements de Cuir a Igualada

query_builder   1 agost 2017 14:15

event_note Nota de premsa

El Govern implanta el grau mitjà d'arts plàstiques i disseny en Artesania de Complements de Cuir a Igualada


 
·       L’objectiu és donar resposta a les necessitats del sector en aquest municipi, que compta amb gran tradició industrial i formativa del cuir
 
·       Aquests estudis es podran realitzar a l’Escola Municipal d'Art, Disseny i Artesania
                                                                         
El Govern ha aprovat el decret que estableix el currículum del cicle formatiu de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny en Artesania de Complements de Cuir, de la família professional d'arts aplicades a la indumentària, estudis que s’implantaran a partir del curs vinent a l’Escola Municipal d'Art, Disseny i Artesania d’Igualada. A causa de la renovació dels currículums de la família professional d’escultura, ja no existeix cap cicle mitjà d’escultura en cuir. D’aquesta manera, es donarà resposta a les necessitats del sector en aquest municipi, que compta amb gran tradició industrial i formativa del cuir.
 
El cicle formatiu de grau mitjà d’Artesania de Complements en Cuir, de 1.600 hores de durada, està orientat a la formació de professionals en el coneixement i manipulació del cuir i en la seva aplicació al camp específic de la indumentària, capacitant-los per exercir la seva activitat professional en tallers artístics artesanals, en empreses relacionades amb aquest sector, o com a professionals autònoms. Per això, alguns dels objectius generals del títol són analitzar i desenvolupar els processos bàsics de realització d'obres d'aquesta especialitat, conèixer les tècniques pròpies o bé  estar atent a la innovació de les formes, materials, tècniques i processos creatius i artístics.
 
El professional titulat en aquests ensenyaments, que preveuen una fase de pràctiques en empreses, estudis o tallers de 25 hores, podrà desenvolupar la seva activitat en tallers i empreses de caràcter artesanal o industrial, ja siguin públics o privats, petits, mitjans o grans, relacionats amb el camp propi de l’artesania de complements de cuir. Podrà també exercir com a professional independent o associat en cooperativa.
 
Catalunya té una llarga tradició en la manufactura de la pell i el cuir. Ciutats com Igualada, Manresa, Vic, Olot, Solsona o Girona, entre d'altres, han estat centres de producció i adobament del cuir de Catalunya. El treball de la pell ha estat una de les activitats més conegudes durant molts anys i van ser les  primeres indústries destacades d'aquestes ciutats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined