El Govern de la Generalitat continua ferm en el compromís amb la Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona

query_builder   28 maig 2018 16:36

event_note Nota de premsa

El Govern de la Generalitat continua ferm en el compromís amb la Candidatura Olímpica d'Hivern Pirineus-Barcelona

El Govern de la Generalitat continua ferm en el compromís amb la Candidatura Olímpica d’Hivern Pirineus-Barcelona. Durant l’acte de cloenda del 75è aniversari de La Molina de dissabte passat, el president Quim Torra va assegurar que l’executiu s’ha implicat “a fons en un projecte molt sòlid”, mentre que el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, va insistir que “si el Comitè Olímpic Internacional (COI) ho vol, estem preparats tant pel 2026 com pel 2030”.
sge
Foto: FGC
Després que el president de la Generalitat afirmés que acollir uns Jocs d’Hivern seria “fabulós pel país” i que el Govern s’implicarà per trobar les complicitats necessàries per tirar-lo endavant, Gerard Figueras va afegir que “en cap cas renunciem ni al 2026 ni al 2030” i que la Taula de Treball Permanent per una Candidatura Olímpica d’Hivern Pirineus-Barcelona, liderada per la Secretaria General de l’Esport (SGE), està treballant per elaborar una proposta detallada sobre la manera com s’organitzaran els Jocs al territori, que podria fer-se pública en un any.
 
A banda, la SGE celebrarà durant els mesos de juny i juliol taules territorials a totes les comarques del Pirineu, i taules sectorials al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, per donar a conèixer el projecte al màxim d’agents.
 
En aquesta proposta operativa, es detallaran on se celebrarien les proves, les estacions implicades i la ubicació de la vila olímpica, entre altres qüestions. En aquest sentit, Gerard Figueras va confirmar que aquest “projecte de país, que inclou Barcelona, les ciutats del voltant i tot el Pirineu català”, preveu realitzar les proves de neu al Pirineu i les de gel a la costa.
 
El secretari general de l’Esport va recordar que els canvis de criteri del COI beneficiarien una candidatura catalana, que capitalitzaria el Govern català al costat del Comitè Olímpic Espanyol, comptant amb el suport del govern de l’Estat per enviar la carta al COI comunicant la intenció d’aspirar a organitzar uns Jocs. “Portem mesos treballant amb el COE i amb diversos ministeris per obtenir aquest consens de tots necessari”, va dir.
 
Per Gerard Figueras, uns Jocs serien “una oportunitat per a rellançar els esports d’hivern al nostre país, de vertebrar el territori a través de l’esport, de reforçar el lideratge internacional de Barcelona com a capital esportiva i per posicionar els Pirineus com un indret natural i paisatgístic de referència al món. També seria una oportunitat per al diàleg a tots els nivells”, va concloure.
 
El Govern va mostrar aquest suport al projecte olímpic i a les iniciatives que contribueixin al desenvolupament dels Pirineus durant la cloenda del 75è aniversari de La Molina, en què el president Quim Torra va inaugurar un monòlit en record d’aquesta efemèride, obra dels artistes Toni Anguera i Pep Ubach.
 
A banda de representants polítics de les comarques del Pirineu, com l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner, i de Gerard  Figueras, el president de la Generalitat estava acompanyat durant l’acte i el posterior dinar de treball pel president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó; el director de l'Institut Català del Sòl, Damià Calvet; el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font; el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz; el president de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM), Aureli Bisbe; el director de La Molina, Xavier Perpinyà, i el director de Masella, Xavier Nolla, entre d’altres.

1  

Imatges

Fotografia de la intervenció de Gerard Figueras (Autor: FGC)

Fotografia de la intervenció de Gerard Figueras (Autor: FGC) 2104

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined