Miniatura

El conseller de Territori i Sostenibilitat signa l'aprovació de 26 expedients urbanístics paralitzats pel 155

query_builder   4 juny 2018 19:25

event_note Nota de premsa

El conseller de Territori i Sostenibilitat signa l'aprovació de 26 expedients urbanístics paralitzats pel 155

·         Són projectes que necessiten la signatura final del conseller per a la seva aprovació definitiva, que el Ministeri de Foment no va assumir
 
·         Afecten municipis de tot Catalunya i abasten qüestions com infraestructures de comunicacions, de serveis, educatives o dotacionals
Imatge
El conseller Calvet, signant els 26 expedients urbanístics paralitzats.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha signat aquesta tarda l’aprovació de 26 expedients urbanístics la tramitació dels quals havia quedat paralitzada per l’aplicació de l’article 155 pel Govern espanyol.
 
En la majoria dels casos, es tracta d’expedients que, després de rebre l’informe favorable de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya (CPTUC), necessiten la signatura definitiva del conseller de Territori i Sostenibilitat. Durant els mesos d’intervenció de la Generalitat, el Ministeri de Foment no va adoptar la resolució definitiva de cap d’aquests expedients.
 
Són projectes que afecten municipis de tot Catalunya i que abasten qüestions de rellevància ciutadana, com ara infraestructures de comunicacions, de serveis, educatives o dotacionals, alguns molt demandats pels corresponents ajuntaments. Amb la signatura avui del conseller, totes aquestes iniciatives podran tirar definitivament endavant.
 
Abastament elèctric, habitatge protegit i escola
 
Així, per exemple, s’ha aprovat la construcció de quatre línies elèctriques d’alta tensió subterrànies entre els municipis de Palol de Revardit i Cornellà de Terri (Pla de l’Estany), amb un traçat total de 7,89 km. Aquestes noves infraestructrures donaran resposta a la creixent demanda a la zona, augmentant la capacitat de transport i la gestió de possibles avaries.
 
Relacionat amb habitatge hi ha modificació del PGM a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) per transformar l’antiga escola Miguel Hernández en pisos dotacionals, amb serveis compartits, per a gent gran amb rendes baixes o que visquin en pisos que no estiguin adaptats a les seves necessitats.
 
La millora d’un equipament també és l’objectiu de la modificació del Pla general a l’àmbit de l’École Bon Soleil de Gavà (Baix Llobregat) per ampliar en 530 les seves places i millorar-ne les instal·lacions. Així, es construirà una nova piscina i un pavelló poliesportiu.
 
Impuls a l’ordenació de les infraestructures
 
Finalment, el conseller ha aprovat inicialment el Pla director d’infraestructures de la ròtula Martorell-Abrera, que abasta els municipis de Martorell, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, Olesa de Montserrat, Esparreguera i Castellbisbal.
 
El Pla concreta i regula la reserva de sòl necessària per implantar nous corredors d’infraestructures viàries i ferroviàries en aquest àmbit i per a l’aprofitament o reconversió dels existents. Al mateix temps, aquest Pla donarà continuïtat a un altre que afecta els mateixos municipis, el Pla director urbanístic (PDU) d’activitat econòmica del Baix Llobregat nord.
 

3  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 395

Imatge 2

Imatge 2 408

Imatge 3

Imatge 3 394

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 161

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined