Consellera Vijazz

Artadi: "Que no hi puguin haver representants independentistes al Parlament, o declaracions de voluntat política, seria entrar en una dimensió de repressió i regressió democràtica"

La consellera de la presidència ha inaugurat la 12a edició del Vijazz Penedès on ha destacat la "projecció" de Catalunya al món "des de les nostres arrels"

query_builder   6 juliol 2018 20:13

event_note Nota de premsa

Artadi: "Que no hi puguin haver representants independentistes al Parlament, o declaracions de voluntat política, seria entrar en una dimensió de repressió i regressió democràtica"

La consellera de la presidència ha inaugurat la 12a edició del Vijazz Penedès on ha destacat la "projecció" de Catalunya al món "des de les nostres arrels"

Consellera Artadi
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha inaugurat aquesta tarda la 12a edició del Vijazz Penedès, que combina l’enologia i el jazz, a Vilafranca del Penedès.
En una trobada amb els mitjans de comunicació, Artadi ha instat el Govern espanyol a “llegir amb atenció” la moció aprovada dijous al Parlament, que reitera els objectius polítics de la declaració de ruptura del 9-N del 2015, abans d’impugnar-la davant en Tribunal Constitucional. I ha destacat que “el document diu  que ens refermem, en la nostra voluntat política, d’assolir de manera democràtica la independència de Catalunya. Una voluntat política que recullen els nostres programes electorals, que no van ser impugnats”. La portaveu ha recordat que “hi ha hagut parlamentaris independentistes des de la restauració de la democràcia. Ens semblaria que tornar a que no hi puguin haver representants independentistes al Parlament de Catalunya, o declaracions de voluntat política, seria entrar en una altra dimensió de la repressió i de la regressió democràtica”.  
En aquesta línia, la consellera ha volgut fer memòria recordant que “la sentència del Tribunal Constitucional de l’any 2014 diu que és legítim, com no podria ser d’una altra manera, tenir com objectiu polític assolir la independència de Catalunya”.  Per aquest motiu, Artadi ha considerat que “seria, extremadament, imprudent, per part del Govern espanyol, sense haver fet una lectura en detall del que és la moció” impugnar-la davant l’Alt Tribunal. La portaveu ha assegurat que si el Govern espanyol prosseguís per aquesta via seria “continuar el camí que ha fet el PP, fins ara, el de judicialitzar la política a Catalunya. Un camí que saben on ens ha dut i que enteníem, o almenys el PSOE ha volgut expressar, que hi havia un canvi a la política del govern central”.

Reunió president Torra i president Sánchez
La portaveu del Govern ha assegurat que aquest fet “no perjudicarà” la reunió de dilluns a la Moncloa entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president  del Govern espanyol, Pedro Sánchez. La consellera Artadi ha insistit en què “nosaltres no posarem condicions per negociar. Nosaltres, al que anem, és a obrir un diàleg. Obrir una interlocució que ha estat trencada, durant molts anys, i que ha de ser bilateral del Govern de Catalunya amb el Govern espanyol”. També “conèixer quina és l’opinió, més enllà dels atacs per la via judicial, que té el PSOE i el Govern espanyol respecte el conflicte i la situació política que es viu a Catalunya”.
 
La consellera Artadi ha fet aquestes declaracions al Vijazz Penedès on ha recordat que l’edició passada va ser inaugurada per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Artadi ha destacat la importància del festival “per a Vilafranca del Penedès, la comarca i el país”. I ha assegurat que “el Vijazz Festival combina dues coses molt nostres, la gastronomia i la cultura. I ens projecta cap al món, des de la nostres arrels. És un referent en el sector i un orgull per a tot el país”. La consellera ha felicitat els organitzadors per la 12a edició i l’èxit d’assistència, uns 40.000 visitants.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined