La Institució de les Lletres Catalanes ha destinat enguany gairebé 900 mil euros a subvencions en l'àmbit de les lletres

Enguany s'han rebut 235 sol·licituds de les quals 141 han rebut una subvenció, un 60% del total.

query_builder   2 octubre 2018 10:12

event_note Nota de premsa

La Institució de les Lletres Catalanes ha destinat enguany gairebé 900 mil euros a subvencions en l'àmbit de les lletres

Enguany s'han rebut 235 sol·licituds de les quals 141 han rebut una subvenció, un 60% del total.

La Institució de les Lletres Catalanes, a través de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, ha destinat gairebé 900 mil euros a subvencions en l’àmbit de les lletres en la convocatòria de 2018. Concretament 886.088€ repartits en les diferents modalitats i línies que inclou activitats literàries (creació, traducció, investigació, projectes digitals i promoció de la literatura catalana), edició d'obres literàries d'especial interès cultural en català i occità i projectes que articulin els sectors professionals en l'àmbit de les lletres catalanes.
 
Enguany s’han rebut 235 sol·licituds de les quals 141 han rebut una subvenció, un 59,5% del total. D’aquestes, la majoria han anat a les activitats de promoció a través dels agents vinculats al territori i al suport professional. Concretament les entitats sense ànim de lucre i administracions locals per a promoció de la literatura catalana han rebut un 26,8% (238.000€) i les entitats articuladores per a la promoció d’activitats que donin suport als sectors professionals en l'àmbit de les lletres catalanes (escriptors, traductors, crítics literaris, etc.), un 48% (427.000€).
 
De la resta, el 9,1% ha anat destinat a la creació (81.000€), el 8,7% a les edicions d'obres literàries d'especial interès cultural (77.093€), el 3,3% a traducció (29.996€), un 2% a investigació (18.375€) i el 1,6% a projectes digitals (14.624€). Tot i la intervenció econòmica de la Generalitat des del mes de setembre del 2017 i l’aplicació de l’article 155, que es va allargar fins el mes de juny de 2018, des de la ILC s’ha treballat perquè aquest fet no afectés la convocatòria d’enguany, que finalment ha atorgat un nombre d’ajuts similar al d’altres edicions. La concessió dels ajuts està subjecte a la valoració de set comissions formades per experts i professionals del sector literari i editorial de reconegut prestigi, que avaluen els projectes en base als criteris estipulats a les bases de la convocatòria.
 
El director de la ILC, Joan-Elies Adell ha declarat que aquesta ha estat, en totes les seves modalitats –creació, investigació, traductors i recursos digitals–, una fornada molt positiva i engrescadora amb un nivell de propostes molt alt i destacat. Segons Adell “aquest fet és el que dóna sentit a la convocatòria d’aquest ajuts: contribuir a potenciar el prestigi de la nostra literatura i la seva llengua a través del suport als seus creadors i aquells que treballen per a la seva difusió i coneixement”.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined