Miniatura

La consellera Jordà visitarà la fira Fruit Attraction, on 110 empreses exposen els seus productes

La mostra, que es fa a Madrid, hi participen més de 1.600 expositors i 70.000 professionals de 120 països

query_builder   22 octubre 2018 13:19

event_note Nota de premsa

La consellera Jordà visitarà la fira Fruit Attraction, on 110 empreses exposen els seus productes

La mostra, que es fa a Madrid, hi participen més de 1.600 expositors i 70.000 professionals de 120 països

FOTO WEB
Imatge de l'espai Catalunya a Fruit Attraction 2017
D’aquestes, el Departament d'Agricultura, a través de PRODECA, organitza la participació de 41 sota la marca Catalunya
 
En aquesta 10a edició, que té lloc del 23 al 25 d’octubre, Canadà i Aràbia Saudita, dos mercats que estan creixent com a destí de les nostres exportacions, seran els mercats importadors convidats pel seu excel·lent comportament en les seves importacions de fruites i verdures des de la Unió Europea
 
Amb més de 58.000 hectàrees plantades de fruita dolça i cítrics i més d’un milió de tones  produïdes, la fruita fresca constitueix una de les principals produccions agràries de Catalunya i se n’exporta als mercats estrangers més del 80% en relació a la producció
 
 
La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, acompanyada del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, del director gerent de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Agroalimentàries (PRODECA), Ramon Sentmartí, i del director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), Josep Usall, assistirà dimecres, 24 d’octubre, a la fira Fruit Attraction, que se celebrarà al recinte d’IFEMA, a Madrid, del 23 al 25 d’octubre.
 
Així, Teresa Jordà visitarà dimecres, a partir de les 10:00 hores, els estands de les empreses catalanes participants sota el paraigua Catalunya-PRODECA. Val a dir que Carmel Mòdol, Ramon Sentmartí, i Josep Usall seran presents a Fruit Attraction des de demà dimarts, 23 d’octubre.
 
En l’espai de Catalunya s’hi donen cita empreses de les quatre demarcacions catalanes que representen perfils d’empreses productores, comercialitzadores, importadores i exportadores. L’àmplia representació d’empreses catalanes a Fruit Attraction cobreix la totalitat de les famílies de productes fructícoles cultivats a Catalunya: fruita de pinyol, fruita de llavor, i cítrics. A més, el calendari de comercialització de la fruita catalana abasta tot l’any, ja que les centrals fructícoles compten amb una important capacitat frigorífica.
 
Seguint la línia habitual dels darrers anys, l’objectiu d’aquesta actuació és donar suport a les empreses en la millora del seu posicionament en els mercats exteriors, en l’establiment de nous contactes comercials, a més de facilitar la difusió sobre el sector de la fruita del nostre país als operadors visitants. D’aquí que les empreses catalanes participants es presentin a Fruit Attraction com a integradores d’un dels mercats de distribució de productes frescos més importants del sud d’Europa.
 
Fruit Attraction és un saló internacional que aplega les novetats i tendències de la indústria de la fruita i l’horta, un instrument fonamental d’internacionalització del sector, i punt de trobada del conjunt dels professionals que integren tota la cadena de subministrament. La passada edició va comptar amb 1.600 expositors repartits en 50.000m2 i l'assistència de més 70.000 visitants professionals, dels quals una gran part eren internacionals.
 
Així mateix, Canadà i Aràbia Saudita, dos mercats que estan prenent pes com a destí de les exportacions catalanes, seran els mercats importadors convidats atesos els bons resultats en les seves importacions de fruites i verdures des de la Unió Europea.
 
Empreses catalanes participants a Fruit Attraction:
1.     Actel Grup, de Lleida        
2.     Afrucat, de Lleida
3.     Anela Fruits, de Campllong (Gironès)
4.     Canareva,  Alcanar (Montsià)
5.     Cerima Cherries, de Tivissa (Ribera d’Ebre)
6.     Cítrics Terres de l’Ebre - Delta Fruits, de Campredó (Baix Ebre)
7.     Conjuntfruit, de Torregrossa (Pla d’Urgell)
8.     Cooperativa de Soses, de Lleida
9.     Copafresh, de Mollerusa (Pla d’Urgell)
10.   Dasben, de Lleida
11.   Diego Martínez, de Barcelona
12.   DOP Pera de Lleida, de Lleida
13.   Exportadora d’Agris d’Alcanar, d’Alcanar (Montsià)
14.   Farid Fruits, d’Alcanar (Tarragona)
15.   Fructícola de L’Empordà -  IGP Poma de Girona, de La Tallada d’Empordà (Baix Empordà)
16.   Fruits de Ponent, d’Alcarràs (Segrià)
17.   Fruits Sant Miquel, de Soses (Segrià)
18.   Girona Fruits  - IGP Poma de Girona, de La Tallada d’Empordà (Baix Empordà)
19.   Giropoma Costa Brava - IGP Poma de Girona, de La Tallada d’Empordà (Baix Empordà)
20.   Grupo Català, de La Portella (Segrià)
21.   Grup Fruiter, de Benissanet (Ribera d’Ebre)
22.   Hawo Fruits Spain, de L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp)
23.   Irta, de Caldes de Montbui (Vallès Oriental)
24.   La Portellana, de la Portella (Segrià)
25.   Laumont, de Tàrrega (Urgell)
26.   Llorens Capdevila, de Barcelona
27.   Melba Export, de Tarragona
28.   Mercabarna, de Barcelona
29.   Molnar Fruits, de Vila-Sana (Pla d'Urgell)
30.   Puentesol, d’Amposta (Tarragona)
31.   Rondafruits, de Barcelona
32.   Royo Fruits, d’Alcanar (Montsià)
33.   Sando, d’Alcanar (Montsià)
34.   Sat Fruita d’Alcarràs, d’Alcarràs (Lleida)
35.   Snackíssimo, de Barcelona
36.   Trecoop de Sudanell (Segrià)
37.   Visa Fruits, de Barcelona
38.   Viveros Alcanar, d’Alcanar (Montsià)
39.   Viveros Alcaplant, d’Alcanar (Montsià)
40.   Viveros Sancho Hermanos, d’Alcanar (Montsià)
41.   Viyefruit, d’Alcarràs (Segrià)
Un sector agrari de pes a Catalunya
 
La fruita fresca constitueix una de les principals produccions agràries de Catalunya pel seu pes econòmic, per la superfície de conreu, per la seva importància relativa en la producció tant d’Europa com de l’Estat espanyol, i per la seva orientació exportadora. Alhora, Catalunya és una de les principals zones productives de fruita dolça d’Europa i la principal àrea de producció a l’Estat, i, a la vegada, és el 9è major productor mundial de préssec i nectarina del món, el 18è major productor mundial de pera, i el 37è de poma, i ofereix una gran varietat de fruites.
 
Més de 58.000 hectàrees plantades amb fruiters produeixen més d'un milió de tones de fruita, gràcies a una zona plena de diversitat i a un clima mediterrani suau.
 
Catalunya, un gran exportador de fruita
 
Catalunya exporta un 80% de la fruita (en relació a la seva producció) als mercats estrangers i està present en les cadenes europees i internacionals més exigents quant a qualitat. Les exportacions catalanes de fruita el 2017 van ser de 972.390 tones i 908,66M€, i en relació a les de 2016, van augmentar en volum en: poma (+7,62%), en pera (+14,49%), en préssec (+19,05%), i nectarina (+6,81%).
 
Catalunya va exportar, el 2017, el 73,69% de les pomes del total estatal, el 57,46% de les peres, el 47,42% dels préssecs, i el 36,99% de les nectarines. Els principals països destinataris del préssec i la nectarina catalans són els de l’Europa Occidental que pertanyen a la Unió Europea (UE), com ara Alemanya, França, Itàlia, Països Baixos, Portugal, Bèlgica o Regne Unit. No obstant això, diversos països de l’Est europeu –també comunitaris- (Polònia, Lituània, Estònia, Letònia...) són un gran mercat i alguns països àrabs (Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units...) han anat creixent els darrers anys. Destacar Brasil com a 10è destí tant en préssec com en nectarina. En pera, figuren com a principals països receptors Itàlia, seguit de Brasil, França, Alemanya, Marroc, Polònia, Aràbia Saudita, Portugal, i Israel. Finalment, en poma, cal destacar França com a principal país destinatari; tot i que en menor mesura també hi ha exportacions a Portugal, Itàlia, Emirats Àrabs, Brasil, Països Baixos, Colòmbia, i Regne Unit.
 
Taules de treball del sector
 
Actualment, s’està desenvolupant diferents iniciatives per a potenciar el sector com la Taula de treball de la fruita dolça, el grup de treball Export fruita de pinyol, i la Taula d’internacionalització de la fruita. La primera està liderada pel DARP, amb la participació de diferents organismes i institucions com PRODECA, que treballa en l’àmbit de la internacionalització. La finalitat és traçar un pla amb la participació activa de tots els actors amb l’objectiu d’analitzar conjuntament la situació del sector fruiter català, promoure la participació dels agents i dinamitzadors, identificar els principals reptes i oportunitats per als propers anys, i definir les mesures i les accions per a consolidar i enfortir el sector fruiter a llarg termini.
 
Pel que fa al grup de treball Export fruita de pinyol, els seus objectius són, d’una banda, definir el potencial o capacitat de conservació que tenen les principals varietats de fruita de pinyol i, de l’altra, millorar i/o optimitzar els processos de maneig i conservació, per tal de poder facilitar al nostre sector productor l’exportació a mercats llunyans.
 
D’altra banda, la Taula d’internacionalització del sector de la fruita, coordinada amb representants del sector, debat les línies d’actuació i prioritats en matèria de comerç internacional (informació, formació, actuacions comercials, actuacions institucionals, entre altres).
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Imatges

Imatge de l'espai Catalunya a Fruit Attraction 2017

Imatge de l'espai Catalunya a Fruit Attraction 2017 84

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined