Govern

El Govern potencia els ports com a dinamitzadors de l'economia i la generació d'ocupació

Es presenta el Pla d'inversions 2019-2022, que prioritza les actuacions per millorar la protecció i l'abric dels ports i mitigar el canvi climàtic

query_builder   11 febrer 2019 08:15

event_note Nota de premsa

El Govern potencia els ports com a dinamitzadors de l'economia i la generació d'ocupació

Es presenta el Pla d'inversions 2019-2022, que prioritza les actuacions per millorar la protecció i l'abric dels ports i mitigar el canvi climàtic

·         L’activitat desenvolupada en els ports titularitat de la Generalitat genera un impacte econòmic de 1.164 M€ de facturació i ocupa més de 10.200 treballadors
 
·         Cal destacar les inversions privades que sorgiran d’aquesta planificació quadriennal que serà de 76 M€. Un 52% d’aquesta inversió es destinarà a la nàutica esportiva, un 38% al sector industrial i tècnic, un 9% a la integració port-ciutat i un 1% al sector comercial
 
·         Els ports de la Generalitat generen 3,2 M€ de facturació diària
Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat
 
S’ha presentat el Pla d’inversions 2019-2022 de Ports de la Generalitat, que suposarà una inversió de 30 milions d’euros per part del Govern.
 
-       El Pla donarà prioritat a millorar la protecció i l’abric dels ports i a adequar les infraestructures portuàries al canvi climàtic.
 
-       Una altra part important de la inversió es destinarà a potenciar la sinergia port-territori, és a dir, millorar la connexió entre el port i les ciutats, creant espais i vies que facilitin l’intercanvi d’activitats i que fomentin la dimensió social dels ports sense renunciar a la seva funció econòmica.
 
Inversions genèriques
 
-       Ports de la Generalitat destinarà 28,8 M€ al Pla d’inversions 2019-2022.
 
-       Potenciació del sector pesquer, que rebrà un 8% d’inversió.
 
-       Impuls del sector comercial de mercaderies i el transport de viatgers (creueristes i passatgers dels vaixells turístics locals), un 6% d’inversió del Pla.
 
-       Millora de la sostenibilitat i de l’eficiència energètica, un 5%, i del sector industrial i tècnic de drassanes i varadors, un 4%.
 
-       Millora de les comunicacions, els processos i TIC de l’empresa rebran un 3% de la inversió; la implementació del Programa d’Identificació Visual (PIV), un 2%.
 
-       Potenciació del sector nàutic, un 1% de la inversió, i els nous sistemes de seguretat per a les instal·lacions portuàries, un 1%. 
 
 
 
Inversió pública per zones portuàries
 
 
-       Zona Portuària Nord, que comprèn ports de la demarcació de Girona, rebrà una inversió de 10,4 M€.
 
-       Zona Portuària Centre, amb ports i dàrsenes pesqueres de la demarcació de Barcelona, a més de la dàrsena pesquera de Torredembarra, s’hi destinaran gairebé 6 M€.
 
-       Zona Portuària Sud, amb ports de la demarcació de Tarragona i embarcadors del riu Ebre, rebrà prop de 10 M€.
 
 
 
Els ports de la Generalitat en dades
 
L’activitat realitzada pels 45 ports de la Generalitat durant l’any 2017:
 
-       Va generar una facturació total de 1.164,1 M€, que representa 3,2 M€ facturats diàriament.
 
-       Va aportar al PIB de Catalunya 553,2 M€.
 
-       Va contribuir al manteniment de 10.214 llocs de treball directes, indirectes i induïts.
 
-       Va generar una recaptació fiscal de 211 M€ entre impostos nacionals i autonòmics (IVA, IRPF i IS).
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined