- La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha donat aquest vespre el tret de sortida a la 3a ed. de la Setmana del Comerç que se celebra fins el proper diumenge amb jornades de debat i reflexió, i amb 161 activitats arreu del territori català.
- En aquest marc, Chacón ha explicat que conjuntament amb agents del sector i experts d’altres àmbits econòmics, la Direcció General de Comerç està treballant en aquest pla que ha de donar resposta a 6 grans reptes: contribuir a generar models de negoci competitius, prestigiar el sector, acompanyar en la transformació digital, posar el comerç al centre dels plans de ciutat, professionalització del sector i foment de la seva internacionalització.
- A través de l’Agenda Comerç 20/21, es vol establir un full de ruta tant per a les polítiques en matèria de comerç com per a la gestió privada, alhora que alinear les actuacions de les entitats representatives del comerç, com vincular el sector amb partners d’activitats relacionades amb les TIC, la mobilitat, o el turisme.
El Departament d’Empresa i Coneixement, a través de la Direcció General de Comerç, treballa en l’Agenda Comerç 20/21, el full de ruta que marcarà les línies d’actuació per afrontar els reptes de futur del comerç a Catalunya. Ho ha explicat aquest vespre la consellera Àngels Chacón, en el marc de l’acte de tret de sortida a la 3a ed. de la Setmana del Comerç, que se celebra fins el proper diumenge amb jornades de debat i reflexió, i amb 161 activitats arreu del territori català.
En aquest marc la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha indicat que conjuntament amb agents del sector i experts d’altres àmbits econòmics, la Direcció General de Comerç està treballant en aquest pla estratègic que ha de donar resposta a 6 grans reptes: contribuir a generar models de negoci competitius, prestigiar el sector, acompanyar en la transformació digital, posar el comerç al centre dels plans de ciutat, professionalització del sector i foment de la seva internacionalització. La consellera Chacon ha ressaltat que “aquest treball compartit ens permetrà dissenyar, tant els objectius operatius del sector a dos anys vista, com les actuacions que hem d’endegar des de la Generalitat”. “Parlar ens fa més forts a tots”, ha indicat la consellera que ha agraït al sector “aquest exercici de coresponsabilitat en la planificació del que ha de ser el futur del comerç a Catalunya”.
A través de l’Agenda Comerç 20/21, la Generalitat vol establir un full de ruta tant per a les polítiques en matèria de comerç com per a la gestió privada, alhora que alinear les actuacions de les entitats representatives del comerç, com vincular el sector amb partners d’activitats relacionades amb les TIC, la mobilitat, o el turisme. La consellera ha ressaltat “ el coneixement i la creativitat que estan aportant els agents implicats en les diferents taules de treball que s’estan duent a terme en els àmbits de Tech, Competitivitat, Prestigi i promoció, Territori i Persones, i Formació i Talent.”
En l’acte que ha tingut lloc al CaixaFòrum amb representats del sector del comerç d’arreu de Catalunya, la consellera ha estat acompanyada de la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta. La conferència inaugural,
“Radical Retail”, ha anat a càrrec del consultor i fundador
d’Infonomia, Alfons Cornella, que ha explicat la seva visió sobre el comerç.
La consellera Àngels Chacón, ha remarcat que la Setmana del Comerç és una iniciativa de país que en poc temps s’ha consolidat com un referent “ una gran activitat per un gran sector, perquè estem parlant de més de 100.000 establiments comercials, prop de mig milió de persones ocupades en una activitat que representa el 16% del PIB català”. També ha volgut destacar en aquest tret de sortida, els continguts de les Jornades Comerç Increïble que aborden “el futur dels eixos comercials, la venda de futur o les inversions en eines tecnològiques, grans reptes que te el sector “. Així mateix, Cachón ha reiterat la "complicitat" del Departament d'Empresa i Coneixement amb el sector del comerç, i ha instat a "centrar-nos en el nou paradigma, 'la constumer experience', i a elaborar una estratègia conjunta perque tots plegats no quedem arraconats en aquest procés transformador que ja és aqui".
La 3a ed. de la Setmana del Comerç
Des d’avui i fins diumenge al 31 de març se celebra la tercera edició de la
Setmana del Comerç, una iniciativa que impulsa la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Amb el comerç com a protagonista, aquesta iniciativa pretén ser el punt de trobada amb el sector comercial on es combinaran espais d’intercanvi d’experiències, plataformes de reflexió, i espais de foment d’idees amb un munt d’activitats arreu del territori que ajudaran a posar en valor el comerç i a reivindicar l’important paper que juga en l’economia catalana i en el model de país.
Les Jornades Comerç Increïble –sessions de debat i coneixement que se celebren en el marc de la Setmana del Comerç— se centraran enguany en analitzar les noves eines de promoció dels eixos comercials i en les oportunitats de les solucions tecnològiques pel comerç.
Una de les jornades — demà dimarts, 26 de març— es dedicarà de forma monogràfica a analitzar i debatre el present i futur dels eixos comercials a Catalunya, i a la futura llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), que impulsa la Generalitat, com a eina de foment i millora de la àrees comercials.
També tindrà lloc —divendres, 29 de març— el “ Retail Technetworking”, el primer showroom dedicat a les últimes solucions tecnològiques de brand experience, on destacades empreses i entitats presentaran les seves solucions digitals en àmbits com la intel·ligència artificial, Big Data o neuromàrqueting
Consulta tot el programa
aquí
Entitats i associacions de comerciants participen amb 161 activitats arreu del territori
Una edició més, les entitats i associacions de comerciants han volgut sumar-se a la Setmana del Comerç amb 161 activitats i accions arreu del territori. Un extens programa d’activitats, que inclou des de jornades des de reflexió i coneixement orientades a professionals del comerç fins a accions lúdiques per a tots els públics.
Per demarcacions, a les comarques de Barcelona estan previstes 52 activitats de promoció del sector del comerç a càrrec de 48 entitats; a Girona, s’organitzaran 22 activitats per part de les 17 entitats que s’han sumat a La Setmana del Comerç; 31 activitats organitzades per 22 entitats comercials de la Catalunya Central; 18 activitats a les comarques de Lleida i Val d’Aran a càrrec de 10 entitats; 20 accions al Camp de Tarragona organitzades per 10 entitats; i 18 activitats a Terres de l’Ebre organitzades per 11 entitats ebrenques.
-------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de: