Habitatge

El Govern destina 100 milions d'euros a la rehabilitació dels edificis

Es tracta de la primera línia de crèdit per finançar les despeses de rehabilitació de les comunitats de propietaris

query_builder   8 abril 2019 08:51

event_note Nota de premsa

El Govern destina 100 milions d'euros a la rehabilitació dels edificis

Es tracta de la primera línia de crèdit per finançar les despeses de rehabilitació de les comunitats de propietaris

  • L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) també bonifica una part del tipus d’interès, que serà fix del 2%
  • S’estima que amb aquesta línia es podrà finançar fins a 10.000 habitatges de tot Catalunya
  • Els préstecs permetran cobrir el 100% del cost de les inversions en rehabilitació, eficiència energètica i accessibilitat a un termini màxim de 15 anys
Es destinen 100 milions d’euros a la rehabilitació dels edificis

L’Institut Català de Finances (ICF) i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) han obert una nova línia de finançament per finançar les inversions en rehabilitació, eficiència energètica i accessibilitat que facin les comunitats de propietaris. Per primer cop, les comunitats de propietaris que necessitin fer obres tindran accés a un finançament en condicions preferents que els permetrà cobrir l’import total de la inversió.
 
Aquest acord entre l’ICF i l’AHC suposa un canvi important en l’accés al finançament de les inversions que realitzen les comunitats i omple un buit llargament reivindicat per tot el sector.
 
La dificultat d’accedir al finançament per part de les comunitats de propietaris, i no per part dels propietaris individualment, ha estat un entrebanc constant per a les comunitats que volien obtenir crèdit per pagar les obres de rehabilitació. Fins ara, l’única manera que tenien de fer front a les inversions era estalviar durant anys i sol·licitar les subvencions existents que només permetien cobrir un 30-40% de la despesa, un cop ja realitzades les obres. Això suposava que en molts casos, quan les comunitats havien estalviat prou per fer les obres necessàries, aquestes ja s’havien agreujat.
 
  • La nova línia de finançament està dotada amb 100 milions d’euros i els préstecs comptaran amb un tipus d’interès fix sobre el qual s’aplicarà una bonificació per part de l’AHC, quedant aquest en un 2%. El termini d’amortització serà de màxim 15 anys. A més, les operacions comptaran amb una assumpció de risc per part de l’AHC.
  • Es calcula que amb aquests préstecs es podran finançar la rehabilitació de fins a 10.000 habitatges per un import mínim de 30.000 euros per comunitat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined