darp

El Departament d'Agricultura convoca els ajuts a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura per a l'any 2019

query_builder   2 maig 2019 13:18

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura convoca els ajuts a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura per a l'any 2019

DARP
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha convocat els ajuts destinats a la millora de la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura per a l'any 2019, com publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).
 
L’import d’aquesta subvenció és de 422.000 euros i va adreçada a entitats associatives del sector apícola que agrupen apicultors d'arreu de Catalunya i  també es pot demanar a títol individual.
 
L'objecte d'aquests ajuts se centra en l'establiment de les condicions necessàries per millorar la producció i la comercialització dels productes de l'apicultura en l'àmbit territorial de Catalunya, mitjançant les línies d'actuació següents: l'assistència tècnica a les persones apicultores i a les agrupacions d'aquestes; la lluita contra la varroasi; la racionalització de la transhumància, i mesures de suport als laboratoris d'anàlisi de les característiques fisicoquímiques de la mel.
 
Aquests ajuts estan cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA), que aporta el 50%; el Ministeri d'Agricultura i Pesca i Alimentació (MAPA), el 25%, i el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació(DARP) n’aporta el 25% restant.
 
L’ajut és ampliable amb una dotació addicional de fins a 58.000 euros (dels quals 14.500 euros serien a càrrec dels pressupostos del DARP, 14.500 euros a càrrec dels pressupostos del MAPA i 29.000 euros a càrrec del FEAGA), condicionada a l'efectiva disponibilitat del crèdit en el moment anterior a la resolució de concessió, fins arribar a una dotació total de 480.000 €.
 
El termini de presentació de les sol·licituds d’ajut és des del 3 al 23 de maig de 2019, ambdós inclosos.
 
La presentació de la sol·licitud s’haurà de realitzar per via telemàtica utilitzant la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya.  
 
A partir de demà, 3 de maig de 2019, es podrà descarregar tota la informació i documentació relativa a l’ajut des de la pàgina https://seu.gencat.cat/.
 
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined