Miniatura

Calvet: "La nova connexió aèria amb Mèxic incrementarà la capacitat econòmica de Barcelona i de Catalunya"

query_builder   19 juny 2019 15:44

event_note Nota de premsa

Calvet: "La nova connexió aèria amb Mèxic incrementarà la capacitat econòmica de Barcelona i de Catalunya"

·         El conseller de Territori i Sostenibilitat ha assistit al bateig inaugural de la nova ruta d’Aeroméxico, que ofereix des d’avui tres vols setmanals que connecten directament Barcelona amb Ciutat de Mèxic
 
·         Calvet ha destacat la feina del Comitè Director de Desenvolupament de Rutes “perquè és el compromís de les institucions i la de la societat econòmic i civil amb l’aeroport de Barcelona, per fer-lo el màxim d’operatiu i per aprofitar totes les seves potencialitats”
 
·         També ha avançat que ara “ens queda reforçar el paper de pont entre Barcelona i Àsia a través d’una connexió directa amb el Japó i augmentar altres destinacions asiàtiques”
imatge
El conseller Calvet amb la resta d'autoritats en el moment de tallar la cinta del vol inaugural.
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha destacat avui que la nora ruta de la companyia Aeroméxico que connecta directament Barcelona amb Ciutat de Mèxic “incrementarà la capacitat econòmica de Barcelona i de Catalunya”. Calvet ha assistit al bateig inaugural de la nova connexió, on també hi ha assistit la directora de l’Aeroport, Sonia Corrochano; la cònsol de Mèxic a Barcelona, Maria Carmen Oñate; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, i el comissionat de promoció econòmica internacional, empreses i innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Lluís Gómez.
 
“Des del Govern i a través de la tasca desenvolupada al Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA) el que volem és aconseguir les màximes destinacions intercontinentals”, ha exposat, i ha recordat que precisament aquesta nova connexió que avui s’ha inaugurat forma part de les cinc ciutats objectiu del Pla estratègic del CDRA 2018-2019. Calvet ha explicat: “Estem molt ben connectats amb Amèrica, amb el Pròxim Orient i ara ens queda reforçar el paper de l’aeroport com a pont entre Amèrica i Àsia a través d’una connexió directa amb el Japó i augmentar altres destinacions asiàtiques”. El titular de Territori i Sostenibilitat ha posat en valor “la bona tasca del CDRA, perquè és el compromís de les institucions i la de la societat econòmic i civil amb l’aeroport de Barcelona, per fer-lo el màxim d’operatiu i per aprofitar totes les seves potencialitats”.
 
Barcelona, la cinquena destinació a Europa
 
Aeroméxico és l’única companyia mexicana amb presència a Europa. La capital catalana es converteix en la cinquena destinació de la companyia a Europa i la segona a l’Estat espanyol. La nova aeronau Boeing 787 Dreamliner que oferirà el trajecte entre les dues capitals disposa de les últimes novetats del sector per millorar l’experiència del passatger, com per exemple el sistema Free messaging que permetrà als usuaris poder enviar i rebre missatges sense cost addicional en les principals xarxes socials.
 
La ruta comptarà amb el següent itinerari:
 
 
 
 
Barcelona - Ciutat de Mèxic*
 
AM 38
 
   14:40 hrs.
  19:35 hrs.
Dim., Div., Dium.
 
 
                                       Ciutat de Mèxic – Barcelona*
AM 37
   18:20 hrs.
12:40 hrs. (+1)
Dim., Dij., Dis.
 
*Els horaris publicats són en hores locals de cada país i estan subjectes a canvis sense previ avís.
 
 
Forts lligams de comerç internacional
 
La relació comercial entre Catalunya i Mèxic sempre ha estat important. Mèxic és el primer destí per exportacions de càrrega aèria des de Barcelona. En concret, les exportacions aèries de Barcelona a Ciutat de Mèxic durant el 2017 van ser de 3.752 tones, el que representa un 12% del total de les exportacions espanyoles.
 
Així mateix, durant els darrers anys les relacions comercials entre les dues ciutats han anat augmentant fins al punt d’assolir una xifra rècord de 1.338 M€ l’any 2017. El principals sectors que s’exporten a Mèxic són vehicles (19%), maquinària (13,4%) i tèxtil (9,1%). Quantitativament, les exportacions catalanes representen el 29,1% de les exportacions de l’estat espanyol a Mèxic.
 
Pel que fa a les importacions, el mercat mexicà també ha anat en augment els últims anys i ha assolit la xifra de 540 M€ el 2017, el 13,3% de les importacions de l’estat espanyol a Mèxic. Els principals sectors importats són combustibles (31,2%), vehicles (27%) i productes químics (7%). A Mèxic hi ha 757 filials de 373 empreses catalanes i a Catalunya 59 filials mexicanes de 25 empreses mexicanes.
 
La comunitat mexicana a Catalunya i turisme emissor Mexicà
 
El 25% (6.158) dels 24.000 residents mexicans a l’Estat viuen a Barcelona, pràcticament el mateix volum que a Madrid. Els perfils majoritaris són estudiants, professionals qualificats i/o familiars, segons dades de l’INE 2018.
Així mateix, més de 450.000 turistes mexicans a l’any arriben a Espanya dels quals 86.000 (19,1%) van tenir Catalunya com a principal destinació amb una despesa mitjana de 2.500€ per persona (INE, 2017).
 
Aeromèxic vola a 50 destinacions internacionals des de Mèxic
 
Grup Aeroméxico, S.A.B. de C.V., és la societat matriu, Aeroméxico, l'aerolínia global de Mèxic opera més de 600 vols diaris de passatgers en servei regular, i vola a 43 destinacions nacionals i 50 destinacions internacionals des de Mèxic, incloent 18 als Estats Units, 11 a Amèrica Central i el Carib, 9 a Sud-Amèrica, 5 a Europa , 4 a Canadà i 3 a Àsia.
 
La flota operativa actual del Grup suma 130 avions Boeing 787 i 737, així com Embraer 170 i 190 d'última generació. El 2012 la companyia va anunciar el pla d'inversió més important, en la història de l'aviació mexicana, amb la compra de fins a 100 avions Boeing, dels quals 10 equips són B787-9 Dreamliner.
 
Com a soci fundador d’SkyTeam, aliança que enguany celebra el seu 19è aniversari, Aeroméxico ofereix més de 1.150 destinacions a 177 països a través de les 19 companyies sòcies, per mitjà de les quals els passatgers poden obtenir diferents beneficis i gaudir d'accessos a més de 750 sales VIP voltant del món. Així mateix, gràcies a les Aliances Comercials que té amb Delta Air Lines, Avianca, Copa Airlines, EL AL, GOL Linhas Aèries, Japan Airlines, Jet Airways, Virgin Atlantic i WestJet, Aeroméxico ofereix una àmplia connectivitat dins de països com els Estats Units, el Brasil, el Canadà, l’Amèrica Central, Colòmbia, l’Índia, Israel o el Perú. www.aeromexico.com, www.skyteam.com.
 

3  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 235

Imatge 2

Imatge 2 513

Imatge 3

Imatge 3 3681

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 188

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined