Govern

President Torra: "La feina de les ADF és essencial, gràcies per tenir clar que la responsabilitat és de tots"

query_builder   3 juliol 2019 13:54

event_note Nota de premsa

President Torra: "La feina de les ADF és essencial, gràcies per tenir clar que la responsabilitat és de tots"

  • El cap de l’Executiu, juntament amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha presidit a Manresa un acte en reconeixement a la feina de les Agrupacions de Defensa Forestal
  • Torra i Jordà han defensat que és imprescindible “escoltar ADF, pagesos i ramaders” en el debat sobre la gestió del territori
El president i la consellera amb membres de les ADF. Autor: Jordi Bedmar
El president i la consellera amb membres de les ADF. Autor: Jordi Bedmar
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut agrair aquest matí la “feina essencial i vital” de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) en la prevenció i extinció d’incendis, i ha lloat el seu “compromís” desinteressat en la defensa del país i de la terra. Gràcies per ser on no arriba l’Administració i per ser-hi sempre i arreu. Vosaltres defenseu el bé comú, que és la terra de tots, així que gràcies per saber que la responsabilitat és de tots, ha remarcat el president.
 
Amb aquestes paraules el cap de l’Executiu ha clos a Manresa l’acte de reconeixement a la tasca de les ADF amb motiu de la recent celebració del 30è aniversari de la seva creació.
 
Acompanyat de la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, i del president de les ADF, Xavier Jovés, Torra ha volgut mostrar la total “confiança i orgull” del Govern en aquest cos, que aplega 7.600 voluntaris, i que demostra que, “en moments excepcionals, aquest país respon de manera excepcional, amb una generositat i solidaritat envejable”. “Mai tindrem prou paraules per agrair als professionals i als voluntaris la tasca que feu en la prevenció i extinció d’incendis”, ha subratllat.
 
Amb l’incendi de la Ribera d’Ebre encara actiu, el cap de l’Executiu ha fet notar que “el debat sobre la gestió del territori s’ha posat sobre la taula” i que cal que aquest sigui “profund i a fons” i compti amb la implicació de la societat civil. “Qualsevol solució que prengui Catalunya en el futur, en aquest cas sobre la terra, ha de comptar necessàriament amb les ADF i amb aquelles agrupacions i pagesos que vulguin implicar-se”. Per aquest motiu, ha assegurat que, “si volem que aquest sigui un país equilibrat i sostenible, no ens podem permetre el despoblament”. “Hem d’aconseguir planificar i gestionar els nostres espais forestals i, alhora, fomentar les activitats agrícoles i ramaderes”, ha apuntat.
 
En aquesta línia, Torra ha apostat per treballar per un “model de país viu”, on “la gent de les comarques pugui treballar i guanyar-se la vida amb tota dignitat” i on “es valori, per sobre de tot, l’espai natural que és el que ens permet ser com som”.
 
 
Un cos de voluntaris únic a Europa

Per la seva part, la consellera Jordà ha remarcat que les ADF, com a conjunt d’agrupacions de voluntaris, “és únic a Europa” i que la seva missió és “poder donar un suport imprescindible a la Generalitat, tant en la prevenció d’incendis forestals, com també en la seva extinció”. “Gràcies a la vostra importantíssima capacitat d’intervenció immediata davant qualsevol conat d’incendi, perquè no només esteu desplegats per tot el territori, sinó que, a més a més, hi sou presents”, ha destacat.
 
Jordà ha subratllat que si el món rural vol sobreviure i resoldre el problema els incendis té com a repte “fer productiu el bosc”, i ha destacat que “aquesta és la millor forma de prevenció en la que cal que administracions, voluntaris i propietaris, treballem plegats”. “Escoltem-nos molt més. Escoltem els pagesos i ramaders. Escoltem les ADFs. Ells i elles són els que coneixen i estimen la terra”, ha reblat.

3  

Imatges

Reconeixement a les ADF 1

Reconeixement a les ADF 1 1869

Reconeixement a les ADF 2

Reconeixement a les ADF 2 2102

Reconeixement a les ADF 3

Reconeixement a les ADF 3 1752

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined