Logo

10 noves organitzacions s'adhereixen al Programa d'acords voluntaris per a la reducció de CO2

query_builder   4 juliol 2019 16:03

event_note Nota de premsa

10 noves organitzacions s'adhereixen al Programa d'acords voluntaris per a la reducció de CO2

  • Ja són 171 les organitzacions que formen part del programa
 
  • La certificació reconeix el compromís voluntari d’aquestes empreses i entitats amb la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle
 
Imatge
10 noves organitzacions s’han adherit en les darreres setmanes al Programa d’acords voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle (GEH), que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat. Els Acords Voluntaris són un segell de qualitat que poden obtenir empreses, organitzacions i institucions de Catalunya que acreditin un compromís ferm per a la reducció d’aquests gasos, responsables del canvi climàtic. A través d’aquest programa, les organitzacions es comprometen voluntàriament a elaborar cada any un inventari d’emissions i a plantejar i implantar mesures per reduir-les. El programa va en la línia del Govern de prendre mesures d’adaptació i mitigació davant l’emergència climàtica.
 
Organitzacions públiques i privades
 
Ja són 171 les organitzacions que formen part del programa, amb la incorporació de l’empresa mataronina d’importació i distribució de maquinària i productes per a la neteja industrial Jusmer; la vigatana iTram Higiene, SL que centra la seva activitat en la higiene de la industria alimentària i agroalimentària; la ubicada a Granollers Pàver, SL, de producció de peces metàl·liques; Construcciones y Tubos Metálicos Rélem, SURL, ubicada també a Granollers; Griñó Ecològic, SA, dedicada a la gestió de residus, amb delegacions a Catalunya, Aragó i València; l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui; el Consell Comarcal del Baix Ebre; la Fundació Sant Hospital, de l’Alt Urgell; el servei urbà de transport regular de la ciutat de Manresa, Manresa Bus; i l’Ajuntament de la Sènia.
 
Mesures efectives per reduir emissions
                                                 
Les noves adhesions disposen de tres mesos per presentar el primer inventari i les mesures que portaran a terme per reduir les seves emissions. Una d’elles, que ja ha enviat les dades, planteja adquirir camions més eficients per donar de baixa d’altres d’antics i augmentar les videoconferències entre delegacions per evitar desplaçaments, o instal·lar una planta d'energia renovable per reduir el consum de combustibles fòssils dels grups electrògens.
 
El programa va néixer a mitjans del 2010 perquè les organitzacions disposessin a Catalunya d’un marc on poguessin mostrar el seu compromís amb la reducció d’emissions de GEH. La majoria de les que s’hi han adherit  han optat per accions encaminades a la reducció del consum energètic, amb l’estalvi de costos que ha dut associada.
 
La tipologia de les organitzacions adherides al Programa és molt variada. L’empresa privada és la més representada, al voltant del 69% del total. La segueixen les entitats de l’administració pública, amb aproximadament el 15%, les organitzacions sense ànim de lucre i altres tipus d’organització, com els consorcis. Des d’un punt de vista sectorial, la posició més destacada l’ocupen les consultories i enginyeries, especialment les dedicades a qüestions ambientals, juntament amb la indústria. De la indústria, els principals sectors representats són l’alimentari i el metal·lúrgic. Altres sectors compromesos amb els Acords Voluntaris són l’administració pública, les organitzacions de logística i les entitats amb finalitats socials i d’educació i salut. Les últimes organitzacions adherides pertanyen a diferents sectors ja presents amb major o menor representació en els acords voluntaris.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 166

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined