Fotografia del vicepresident al Congrés BTC

Aragonès: "Catalunya vol ser pionera en la tecnologia blockchain i en intel·ligència artificial"

query_builder   11 juliol 2019 12:37

event_note Nota de premsa

Aragonès: "Catalunya vol ser pionera en la tecnologia blockchain i en intel·ligència artificial"

  • Remarca que el Govern ja ha aprovat la primera estratègia per desplegar aquesta tecnologia, que permet millorar la gestió dels serveis públics i potenciar els processos de participació ciutadana
  • La transmissió d’informació a través de la cadena de blocs augmenta la seguretat i redueix el nombre d’intermediaris, afirma durant l’acte de benvinguda al congrés Barcelona Trading Conference
Fotografia del vicepresident al Congrés BTC
El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha destacat que la Generalitat ha iniciat el camí per incorporar la tecnologia blockchain a l’administració. El Govern va aprovar el passat 18 de juny la primera estratègia d’aquest sistema de transmissió d’informació, que aporta elevats nivells de seguretat, distribució i simplificació en les tasques administratives. El vicepresident, que aquest matí ha donat la benvinguda al congrés Barcelona Trading Conference (BTC), ha afirmat que “l’administració catalana vol ser pionera en la tecnologia blockchain i en intel·ligència artificial. Catalunya sempre ha estat capdavantera en totes les revolucions industrials. I ara també volem ser els primers en avançar-nos en les noves tecnologies”.
 
A més de les paraules de benvinguda a càrrec del vicepresident, el secretari general de la vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, i el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació, Lluis Juncà, partipen en un dels debats programats al congrés que es fa al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Aragonès ha afegit que gràcies a la feina realitzada des de fa més d’un any pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, la Generalitat preveu desplegar la tecnologia blockchain, que permet millorar la gestió dels serveis públics i potenciar els processos de participació ciutadana.
 
Després de visitar alguns dels stands de les empreses expositores, acompanyat pels organitzadors, el CEO de Finance Magnates, Michael Greenberg i el director de contingut, Michael Pearl, Aragonès ha assenyalat que “volem promocionar Catalunya com a país de referència en blockchain, desplegar entorns d’innovació que connectin aquesta tecnologia amb la intel·ligència artificial i la 5G, i dinamitzar una indústria emergent. Tot això ens ha de permetre retenir talent i crear un marc regulador favorable”.     
 
Una economia oberta
 
Al final del seu parlament, el vicepresident s’ha referit a la realitat econòmica catalana. Davant d’empresaris del sector tecnològic de tot el món, Aragonès ha explicat que Catalunya ha comptat sempre amb una economia oberta a la globalització. Les exportacions van ser una de les bases de superació de la crisi iniciada el 2008 i, malgrat l’alentiment del creixement econòmic a nivell mundial existent en l’actualitat, les previsions segueixen sent positives.

2  

Imatges

Fotografia del vicepresident al Congrés BTC (1)

Fotografia del vicepresident al Congrés BTC (1) 682

Fotografia del vicepresident al Congrés BTC (2)

Fotografia del vicepresident al Congrés BTC (2) 1370

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 28

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined