Rercerca

El Govern aposta per un sistema català de recerca altament qualificat

query_builder   23 setembre 2019 08:00

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per un sistema català de recerca altament qualificat

  • Es concedeix 60 ajuts Beatriu de Pinós per incorporar personal investigador altament qualificat.
  • Es destinen  8.658.000 euros al Programa de recerca Beatriu Pinós.
  • Els ajuts s’han concedit a 60 investigadors de 12 nacionalitats diferents, amb experiència internacional en recerca i una trajectòria professional d’excel·lència.
  •  Enguany, es fa una millora considerable en la contractació: contractes de tres anys amb un increment salarial, gràcies al cofinançament de la UE a través del programa europeu Marie Sklodowska Curie-COFUND dins el Programa H2020
El Govern aposta per un sistema català de recerca altament qualificat.
 
El Govern, mitjançant l’Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), ha concedit 60 ajuts Beatriu de Pinós per a la contractació de personal investigador postdoctoral a les universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya.
 
·         La convocatòria, finançada per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i amb cofinançament europeu, està dotada amb un total de 8.658.000 euros.
 
·         Les persones investigadores contractades duran a terme un projecte de recerca en diferents àmbits de coneixement.
 
Diversitat de les temàtiques de la recerca
 
Entre les temàtiques dels projectes seleccionats hi ha exemples tan diversos com:
 
-       l’estudi de l’efecte de l’estil de vida en la malaltia de l’Alzheimer.
-       l’evolució dels primats a Europa i Àfrica.
-       l’efecte del canvi climàtic en els boscos mediterranis.
-       la qualitat de vida en les ciutats actuals.
-       la millora de la caracterització d’arrels, bulbs i tubercles en arqueologia
-       o l’ús de dades de satèl·lits en oceanografia.
 
Formació i col·laboracions amb el sector públic dels investigadors
 
El personal investigador també rebrà formació i suport per avançar en el seu desenvolupament professional i millorar les seves perspectives de carrera.
 
També s’introdueix la possibilitat de realitzar col·laboracions amb entitats del sector públic de diferents àmbits. Aquestes col·laboracions permetran crear sinergies entre sectors habitualment distants, alhora que millorarà l’impacte de la recerca i l’aplicació dels resultats obtinguts.
 
Sobre el Programa Beatriu de Pinós
 
El programa Beatriu de Pinós es convoca des de l’any 2005 i, des de llavors, ha concedit ajuts per a la incorporació de 649 investigadors i investigadores postdoctorals contractats a universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya.
 
L’AGAUR gestiona els ajuts Beatriu de Pinós seguint un procés de selecció transparent i rigorós, mitjançant avaluadors de prestigi internacional, i posant especial atenció en la igualtat d’oportunitats.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined