L'empresa tecnològica americana Mitek crea 50 llocs de treball a Catalunya

INDÚSTRIA

L'empresa tecnològica americana Mitek crea 50 llocs de treball a Catalunya

query_builder   1 desembre 2019 11:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa tecnològica americana Mitek crea 50 llocs de treball a Catalunya

  • La companyia especialitzada en tecnologia de visió per computació compta actualment amb 73 treballadors a la seu de Cerdanyola del Vallès, amb l’equip d’R+D més gran del grup a escala mundial

 

  • Per aquest projecte d’inversió l’empresa ha rebut el suport d’ACCIÓ

 

  • Mitek, amb seu central a San Diego, treballa amb empreses i entitats del sector financer i operadores de telecomunicació europees i nord-americanes

 

L’empresa americana Mitek, especialitzada en la tecnologia de visió per computació, ha creat 48 nous llocs de treball en els darrers dos anys a la seu de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Amb aquest creixement, les oficines a Catalunya de 1.000m2 de superfície es consoliden com les més grans del sud d’Europa i les que compten amb un equip dedicat a l’R+D més nombrós del grup a escala internacional.

El projecte d’inversió de Mitek a Catalunya ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 697 empreses nord-americanes establertes a Catalunya.

La tecnologia de Mitek està especialitzada en l’ús de la visió per computació, la intel·ligència artificial, el deep learning i eines biomètriques per comprovar identitats digitals. Així, compara per exemple una selfie amb la fotografia d’un document oficial per detectar si la persona és la mateixa i validar-ne la seva identitat. L’objectiu principal és evitar les falsificacions dels nous perfils que es donen d’alta online a les seves entitats. Mitek treballa actualment amb empreses del sector financer i operadores de telecomunicació europees i nord-americanes.

La companyia americana, que compta amb 360 treballadors arreu del món, va adquirir l’empresa catalana ICAR l’any 2017, nascuda el 2002 com una spin-off del Centre de Visió per Computador (CVC). Mitek, amb seu central a San Diego i fundada l’any 1986, té també oficines a Nova York, París, Amsterdam, Londres, Sant Petersburg i Mèxic.

En concret, l’empresa ha rebut el suport de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ. Aquesta unitat treballa des de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions d’ACCIÓ al món per captar nous projectes d’inversió estrangera a Catalunya al mateix temps que assessora de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el procés d’inversió. 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined