Imatge de família Regons4 a la COP25

Calvet: "El Govern destinarà 40 milions d'euros addicionals per a fer millors polítiques ambientals i climàtiques, l'any vinent"

query_builder   8 desembre 2019 16:41

event_note Nota de premsa

Calvet: "El Govern destinarà 40 milions d'euros addicionals per a fer millors polítiques ambientals i climàtiques, l'any vinent"

  • El conseller Calvet i la secretaria Marta Subirà han participat a l’Assemblea general de Regions4, de la qual Catalunya n’és membre i promotora, que ha debatut l’estratègia a seguir els pròxims anys
Imatge de la intervenció del conseller Calvet a la COP

El conseller Damià Calvet ha anunciat que l’any vinent el Govern català destinarà 40 milions d’euros addicionals per a polítiques de canvi climàtic, un pressupost que servirà “tant per a accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic com per a accions de preservació del medi natural i de la biodiversitat”. Així ho ha anunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet en finalitzar l’Assemblea de Regions4 que s’ha celebrat en el marc de la COP25.

 

 

“Seran 40 milions d’euros que s’afegeixen al pressupost que ja tenim de forma ordinària al pressupost per a polítiques ambientals i que són una bona notícia per al clima a nivell de Catalunya però també a nivell planetari” ha indicat el conseller, qui ha afegit que “aquesta quantitat augmentarà progressivament fins als 150 milions. Necessitem més acció climàtica i més ràpida i aquesta partida addicional ens ho permetrà fer”. El conseller ha posat en valor el fet que aquests diners “provenen d’uns impostos ambientals finalistes” resultat de la política de fiscalitat ambiental que el Govern du a terme davant l’emergència climàtica.

 

 

Segons ha especificat el conseller, 20 milions es destinaran al fons climàtic per emprendre mesures de mitigació i d’adaptació com poden ser “ajuts per a la transició energètica, la descarbonització de la mobilitat -amb més i millor transport públic i amb ajuts a l’ambientalització de flotes- i per incentivar l’economia circular”. Una comissió definirà el destí d’aquest pressupost. I els 20 milions  restants es destinaran al medi natural i a la biodiversitat “per preservar i projectar els nostres espais naturals i millorar la gestió dels nostres parcs naturals”, ha conclòs el conseller.

 

 

Acció de Govern en la línia que marca la Comissió Europea

 

 

El conseller Calvet ha valorat positivament “l’anunci de la Comissió Europea d’una agenda ambiciosa en acció climàtica i la intenció de fer un pacte pel clima a nivell europeu” així com també l’anunci que “el Banc Europeu d’Inversions invertirà en accions que desenvolupin projectes d’acció climàtica, en un fons de transició just o en un fons de compensació; i tot això s’ha de desenvolupar els pròxims 100 dies”.

 

 

“Ser aquí a la COP25 i compartir amb governs subnacionals del món xarxes de treball conjunt ens permetrà adaptar les polítiques catalanes al nous vectors que incorpora la Comissió Europea” segons el titular del DTES. De fet, ha detallat que a la primera Cimera catalana d’acció climàtica que es farà el gener, s’hi incorporaran els elements que s’estan debatent aquests dies a la cimera mundial “per poder anar més enllà”.

 

 

El Govern català aprofita la seva participació en diversos actes de la COP25 per explicar les polítiques ambientals que està duent a terme, especialment des que el 2017 es va aprovar la Llei del canvi climàtic. I participa en les reunions i actes de les organitzacions internacionals a les quals pertany com l’Under2 Coalition o Regions4, que reivindiquen el paper actiu que tenen els governs subnacionals en les polítiques ambientals que es duen a terme a nivell mundial.

 

3  

Imatges

Imatge Regions4 1

Imatge Regions4 1 82

Imatge Regions4 2

Imatge Regions4 2 112

Imatge de família Regions4 a la COP25

Imatge de família Regions4 a la COP25 98

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 98

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined