Govern

L'Agència de Residus de Catalunya aprova un paquet d'ajudes de 4 milions d'euros per a actuacions relacionades amb residus de la construcció

query_builder   16 desembre 2019 12:44

event_note Nota de premsa

L'Agència de Residus de Catalunya aprova un paquet d'ajudes de 4 milions d'euros per a actuacions relacionades amb residus de la construcció

• Aquestes ajudes es destinaran a promoure la clausura de punts d’abocament incontrolat de residus de la construcció, a la utilització d’àrid reciclat i a la retirada de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant
Runa

El Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat un paquet d’ajudes de 4 milions d’euros per promoure diferents actuacions en l’àmbit dels residus de la construcció.

En concret, 500.000 euros es destinaran a ampliar la partida pressupostària de la convocatòria de l’any 2019 per fomentar la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant. 3 milions d’euros seran per a la convocatòria de l’any 2020 per fomentar la utilització d'àrid reciclat dels residus de la construcció amb marcatge CE en les obres promogudes pels ens locals i les empreses públiques municipals de Catalunya.

Finalment, 500.000 euros serviran per dotar la convocatòria del 2020 per clausurar punts d'abocament incontrolat de residus de la construcció, amb les mesures correctores adients per eliminar els impactes ambientals ocasionats.

El Consell de Direcció també ha aprovat les bases de l’any 2020 que regiran la convocatòria d’ajuts destinats a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, ubicats a l’àmbit territorial de Catalunya.

Tots aquests imports provenen del finançament del fons del cànon dels residus de la construcció, revertint d’aquesta forma en actuacions que milloren la gestió ambiental i preveuen els impactes generats.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined