aeroport alguaire lleida

Calvet: "L'aeroport d'Alguaire mobilitzarà inversions públiques i privades en els pròxims mesos per valor d'uns 5,5 MEUR"

query_builder   6 març 2020 15:38

event_note Nota de premsa

Calvet: "L'aeroport d'Alguaire mobilitzarà inversions públiques i privades en els pròxims mesos per valor d'uns 5,5 MEUR"

  • El conseller de Territori i Sostenibilitat anuncia la licitació del projecte constructiu del segon hangar més gran de Catalunya a l’aeroport d’Alguaire, amb 6.400 metres quadrats

 

  • La infraestructura lleidatana ha tornat a batre rècords de passatgers i d’operacions
alguaire aeroport lleida

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, juntament amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat les instal·lacions de l’aeroport d’Alguaire, on ha anunciat que en els pròxims mesos “es mobilitzaran inversions públiques i privades per valor d’uns 5,5 MEUR”. Entre aquestes inversions, cal remarcar la futura construcció del segon hangar més gran de Catalunya, amb 6.400 metres quadrats, que constata la nova direcció de l’aeroport com a plataforma industrial aeronàutica.

 

Avui, Aeroports de Catalunya ha iniciat la licitació de la redacció del projecte per a la construcció d’hangar de 6.400m2 (80x80m) amb capacitat per acollir dos aeronaus tipus Boeing 737 o Airbus 320, o bé, una aeronau tipus Boeing 777 o Airbus 340. Es preveu que el projecte estigui redactat l’estiu vinent, per impulsar la licitació de les obres posteriorment, amb una inversió estimada en 2,7 MEUR. Aquest hangar és el primer d’aquestes característiques que es construeix en els últims 10 anys a Catalunya.

 

El conseller ha posat de relleu que “des del Govern i en col·laboració amb la Taula Estratègica de l’Aeroport d’Alguaire, que aplega tots els actors territorials, hem aconseguit donar-li la volta a l’aeroport i focalitzar-lo cap a una activitat de valor afegit: industrial, de formació i d’innovació”. La inversió del nou hangar, juntament amb altres de l’empresa pública Aeroports de Catalunya i les previstes per la iniciativa privada, va en la línia de configurar “un hub aeroportuari, a disposició de l’economia del país, d’un sector estratègic i que també genera dinamització i ocupació a nivell local”, ha assenyalat el conseller.  En aquest sentit, ha remarcat que l’aeroport d’Alguaire genera 100 llocs de treball i 200 d’indirectes, alhora que ha induït inversions en altres indrets de Catalunya.

 

Paral·lelament a aquest anunci, el conseller de Territori també ha explicat dos projectes més que impulsarà Aeroports de Catalunya. D’una banda, inicia la licitació dels treballs per ampliar en 7.400 m2 la plataforma d’estacionament d’aeronaus, amb un pressupost de prop de 240.000 euros. Així mateix, s’ha licitat l’adquisició d’un hangar polivalent per activitats industrials, de 25x30m, amb un pressupost de 150.000 euros.

La gran disponibilitat de sòl industrial fa d’aquest aeroport un espai ideal per a créixer. En aquest sentit, l’empresa Aeronpark té previst ampliar la seva plataforma d’estacionament en 10 hectàrees, que permet encabir 50 aeronaus. Pel que fa a usos industrials, també cal remarcar les bases de manteniment de què disposen l’empresa Servitec i la companyia Norwegian.

 

L’aeroport d’Alguaire també està reenfocant la seva estratègia amb activitats de formació i de recerca i innovació. Així, l’escola d’aviació BAA Training té unes 20 aeronaus a l’aeroport de mitjana així com un grup permanent d’uns 35 estudiants i una vintena d’instructors, a més del personal  d’administració i manteniment de la companyia. Recentment, ha instal·lat un nou simulador de vol, amb una inversió de 500.000 euros, per a la formació i la instrucció de pilots.

Tota aquesta activitat és una mostra del “renaixement de l’aeroport d’Alguaire”, ha remarcat el conseller. Calvet ha posat de relleu que la instal·lació aeroportuària “va batre rècords” durant l’any passat. L’aeroport de Lleida ha augmentat durant el 2019 prop d’un 400% les seves operacions respecte de l’any anterior. I, amb 30.000 operacions, s’ha situat en el 19è lloc a l’estat, d’un total de 49 instal·lacions, tot superant els aeroports de Girona i Reus. A més de l’important augment en operacions, l’aeroport de Lleida-Alguaire va batre també l’any passat rècord de passatgers, amb més de 58.000.

Aviació comercial

Pel que fa a l’aviació comercial, segueixen operant els vols d’AirNostrum a Palma de Mallorca cada divendres i diumenges i la companyia ja ha confirmat que a l’estiu ampliarà, com cada any, a Eivissa i Maó. Els vols de l’Imserso es continuen venent també dins la ruta regular a Palma.

Pel que fa a l’operativa de la temporada d’hivern, el tour operador Quality Travel conclourà a finals de març amb els vols de diferents ciutats escandinaves fins a Lleida per esquiar a Baqueira i Andorra.

4  

Imatges

Fotografia

Fotografia 476

Imatge virtual

Imatge virtual 886

Fotografia

Fotografia 435

Fotografia

Fotografia 746

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 318

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined