• Aquesta setmana la mitjana de validacions se situa en prop de 25.000 diàries i l’ocupació dels trens es manté per sota d’un terç de la capacitat total
  • El servei d’aquest cap de setmana serà el mateix que el del cap de setmana passat, i la setmana vinent es mantindrà l’oferta del 60% en hora punta i del 40% la resta de la jornada
  • FGC ha habilitat un espai al seu web per donar suport a iniciatives solidàries davant l’actual crisi sanitària
La demanda a les línies metropolitanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) s’ha mantingut aquesta setmana estable en el número de viatgers, amb una mitjana diària de prop de 25.000 validacions, un 93% menys que les validacions de la mateixa setmana de l’any 2019. Aquesta xifra de persones usuàries ha permès que es pogués garantir en tot moment que els trens no estiguessin ocupats més d’un terç de la seva capacitat, tal i com s’indica a la resolució del Govern del 13 de març per la qual s'adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2.
Imatge
Si mirem el comportament de la demanda d’aquesta setmana, s’ha mantingut pràcticament idèntica respecte a la setmana del 23 de març i continua per sota (-25,7%) de la demanda de la primera setmana de confinament, la del 16 de març, en què la mitjana diària de validacions va ser de 33.619. Comparat amb les dues setmanes de màxima restricció de la mobilitat laboral, hi ha hagut un augment de l’entorn del 49%.
Imatge
Una oferta adaptada als requeriments

Els trens d’FGC han circulat aquesta setmana amb el servei adaptat a les indicacions rebudes per part del Govern i de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona d’acord a la demanda esperada amb la tornada a la mobilitat dels sectors no essencials. D’aquesta manera, l’oferta a FGC és actualment del 60% del servei habitual en dia feiner durant les hores punta (de 6h a 9h) i del 40% la resta de la jornada, oferta que es mantindrà també la setmana vinent.
Imatge
Pel que fa a dissabte i diumenge que ve, es manté també el servei dels últims caps de setmana: a la línia Barcelona-Vallès circula 1 tren/hora-sentit a les línies S1, S2 i L6, i 4 trens/hora-sentit a la línia L7 entre Gràcia i Av. Tibidabo. La línia L12 (Reina Elisenda) no circula. A la línia Llobregat-Anoia circula 1 tren/hora-sentit a la línia R5 (Manresa), 1 tren/hora-sentit a la línia R6 (Igualada), 1 tren/hora-sentit a la línia S4 (Olesa de Montserrat), 1 tren/hora-sentit a la línia S3 (Can Ros) i 2 trens/hora-sentit a la línia L8 (Pl. Espanya-Molí Nou Ciutat Cooperativa). Els trens amb més demanda circulen amb composició doble i passen de tres a sis cotxes a la línia Llobregat-Anoia.

Les persones usuàries d’FGC poden consultar els horaris concrets a les vitrines informatives de les estacions, al web fgc.cat, a l’app d’FGC o trucant al telèfon d’informació 012.
Imatge
Mesures higièniques i recomanacions en el transport públic

Continuen vigents les mesures higièniques que FGC ha anat prenent des de l’inici d’aquest episodi, seguint allò establert en el seu Pla de contingència per minimitzar el risc d’infecció entre les persones usuàries i el personal de la companyia.

Entre aquestes mesures en destaquen la neteja a fons amb productes desinfectants i virucides en tots els espais de les estacions en què hi pot haver moviment de clients i poden tocar el mobiliari de l’estació, així com la desinfecció diària de tots els elements de l’interior dels trens i del mobiliari de les estacions.
Imatge
Pel que fa a l’accés als trens i a les estacions, els i les maquinistes obren i tanquen totes les portes dels trens automàticament, els ascensors s’operen a distància de forma centralitzada activant-se des del Centre de Control d’FGC, i les portes no automàtiques de les estacions es mantenen obertes per minimitzar la seva manipulació.

De la mateixa manera, FGC també informa a les persones que viatgen amb Ferrocarrils d’un seguit de recomanacions i de consells d’autoprotecció davant del coronavirus i continua informant que s’eviti utilitzar el transport públic si es pot. Entre aquestes indicacions també es recomana portar mascareta i guants mentre s’utilitzi el transport públic i procurar mantenir una distància de seguretat amb les altres persones usuàries.

Totes aquestes mesures adoptades per FGC i les recomanacions que es fan als usuaris es poden consultar a fgc.cat/mesures-excepcionals/, l’espai del web d’FGC amb tota la informació relacionada amb l’adaptació del servei de Ferrocarrils a l’emergència sanitària.


Suport d’FGC a les iniciatives solidàries


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha activat una iniciativa per a donar suport a les entitats sense ànim de lucre que estan lluitant i duent a terme accions socials necessàries per ajudar a les persones més desfavorides en aquesta situació de crisi sanitària.

Així, al web corporatiu de la companyia, FGC ha habilitat un espai on entitats sense ànim de lucre poden exposar les seves campanyes i accions per millorar la qualitat de vida de la població. D’aquesta manera, Ferrocarrils avala el seu suport i compromís obrint aquesta finestra de col·laboració amb entitats amb les que ha tingut contacte al llarg del temps, entre d'altres el Banc de sang, la Fundació Pere Tarrés, l'Hospital Sant Joan de Déu o el Convent de Santa Clara, entre d'altres.

Podeu consultar les diferents iniciatives solidàries en aquest enllaç: https://www.fgc.cat/mesures-excepcionals/iniciatives-solidaries/.

3  

Imatges

Fotografia interior d'un tren

Fotografia interior d'un tren 6363

Fotografia tasques de neteja

Fotografia tasques de neteja 605

Fotografia tasques de neteja

Fotografia tasques de neteja 146

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 606