• Afirma que “el fet que a nivell europeu s’aposti per un fons de recuperació i no per una política de retallades és una bona notícia”
  • Assegura que “el Govern no farà cap ajust al pressupost de la Generalitat per al 2020, sinó que l’ampliarà per fer front a les necessitats actuals que té el país”
El vicepresident Aragonès, durant l'entrevista

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha valorat positivament l’anunci fet avui per la Comissió Europea de crear un fons de 750.000 milions d’euros per a la recuperació econòmica dels països de la UE per afrontar la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus i ha reclamat que “una part d’aquests diners han de venir a Catalunya”. En una entrevista al programa de TV3 “Planta Baixa”, Aragonès ha insistit en la necessitat de posar xifres “més d’hora que tard” i ha obert la porta a què una part d’aquests recursos puguin ser gestionats, no només per la Generalitat sinó també pels ajuntaments. “Hem de reivindicar el paper de Catalunya en la recuperació econòmica”, ha destacat.

Per al vicepresident, “el fet que a nivell europeu s’aposti per un fons de recuperació i no per una política de retallades és una bona notícia, que encaixa amb el que hem anat dient des del principi”. Segons ha assegurat, el Govern de la Generalitat no durà a terme cap política d’ajust perquè “no volem cometre els errors de la crisi econòmica anterior, que es va gestionar a base de retallades”, i amb els anys s’ha demostrat que aquesta política de contenció “no va funcionar ni en termes socials ni econòmics. Fins que no va començar a revertir-se l’austeritat no va començar la recuperació”, ha reblat.

En aquest sentit, el conseller d’Economia i Hisenda ha tornat a insistir que “la Generalitat no farà cap ajust en els comptes del 2020, sinó que l’ampliarem per fer front a les necessitats actuals que té el país”“Quan parlem de modificacions pressupostàries, més aviat ens referim a ampliacions del pressupost. No podem permetre’ns fer cap retallada en cap àmbit de despesa”, ha subratllat.  Aquesta ampliació, que Aragonès ha xifrat en 4.000 milions d’euros, es podrà fer amb els recursos que arribaran a Catalunya procedents del fons de 16.000 M de l’Estat. “Qui assumeix el poder ha d’assumir la responsabilitat”, ha dit en referència a l’Estat, “que és qui recapta la major part dels recursos i qui té la capacitat d’endeutament i interlocució amb Europa”.

Preguntat pel destí d’aquests nous recursos, el vicepresident ha remarcat que “ningú es quedarà enrere” i ha explicat que, durant la primera fase de la pandèmia, s’han hagut d’atendre les necessitats dels àmbits sanitari i assistencial però que, a partir d’ara “caldrà doblegar la corba econòmica cap amunt” i destinar recursos a la protecció social i als sectors productius del país. “Caldrà reforçar el sistema de salut i adaptar també altres àmbits d’atenció a les persones”, ha conclòs el vicepresident.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
| 47