HC Buch
El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha respost avui una pregunta oral del ple del Parlament de Catalunya del Grup Parlamentari de Ciutadans sobre l'actuació del Departament d'Interior per a protegir els drets dels ciutadans a l'ús i el gaudi pacífics de llur residència.

El conseller ha posat en valor que el tema de l’ocupació requereix un debat més profund que el que es pot fer amb el temps de resposta d’una pregunta oral, i dirigint-se al diputat ha destacat que “vostè sap de sobres que aquest parlament no pot legislar sobre el dret a l’habitatge i les ocupacions, és una llei que depèn del congrés dels diputats”.

En aquesta mateixa línia Buch ha afegit que “vostès han carregat contra la policia, contra el govern de la Generalitat i contra el departament d’Interior però a Madrid no fan res per canviar la llei. Per molt que critiqui la policia no canviaran les ocupacions, canviaran quan canviï la llei”. “Si vol fer efectiu això que demana canviï-ho a Madrid” ha insistit.

El titular d’Interior ha recordat que l’any 2012 els Mossos d’Esquadra van posar en marxa el Programa Operatiu Específic Habitatge, per donar protecció a l’habitatge, independentment que es tracti d’una residència habitual o esporàdica i que estableix una estratègia comuna amb les policies locals des de la vessant policial, i des de l’’assistencial amb els ajuntaments i altres departaments de la Generalitat com Treball, Benestar Social i l’Agència Catalana de l’Habitatge, amb associacions de veïns i, amb l’esclat de la covid-19, amb el departament de Salut.