Platges

El Govern garanteix la qualitat de les aigües de les platges catalanes

query_builder   10 agost 2020 09:59

event_note Nota de premsa

El Govern garanteix la qualitat de les aigües de les platges catalanes

  • Temporada de bany 2020: del 22 de juny al 25 de setembre de 2020
  • Durant la temporada de bany es publiquen periòdicament butlletins informatius
  • La informació que publica l’ACA és la relativa a la qualitat microbiològica de l’aigua de les 253 zones de bany costaneres i 13 zones de bany interior que es controlen durant la temporada de bany
  • Les zones de bany a les platges del litoral estan localitzades a: la Costa Brava nord (40 zones), la Costa Brava Sud (47 zones), la Costa de Barcelona (82 zones), la Costa Daurada (54 zones) i a la Costa de les Terres de l’Ebre (30 zones). I les de bany interior: 6 a Lleida, 3 a Girona , 4 a Barcelona i 1 a Tarragona

L’Agència Catalana de l’Aigua és la responsable de realitzar durant la temporada de bany el control de la qualitat de les zones de bany, que inclouen platges i zones de bany interior, que es controlen la majoria d’elles des de l’any 1990.

  • L’ACA duu a terme aquest control aplicant el protocol de vigilància i informació de l'estat de les aigües de banymitjançant inspeccions ambientals periòdiques i recollida de mostres d’aigua de bany que s’analitzen, amb una freqüència mínima quinzenal, als laboratoris de Salut Pública del Departament de Salut per avaluar la seva qualitat microbiològica de conformitat amb la Directiva 2006/7/CE i el Reial decret 1321/2007 sobre la gestió de la qualitat de les aigües de bany.
  • Per poder realitzar aquest protocol existeix una extensa xarxa de punts de control repartits per les platges de tot el litoral català. D’acord amb els resultats obtinguts es qualifiquen les aigües de bany i s’informa als ajuntaments i municipis, als mitjans de comunicació i a la ciutadania.

Instruments per consultar les dades de l’estat de les platges

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined