• Una nova guia recull el compendi de bones pràctiques aplicables en entorns rurals elaborada a partir d’exemples de diferents destinacions d’arreu del món

  • Es tracta d’una eina creada en el marc del projecte europeu Charm, que vol impulsar la competitivitat del turisme promovent la imatge d’Europa com a destinació turística d’excel·lència
X
En el marc del projecte europeu Charm, cofinançat pel programa COSME i liderat per l’Agència Catalana de Turisme, del Departament d’Empresa i Coneixement, s’ha creat un compendi de bones pràctiques centrades en la promoció turística de les destinacions rurals per tal d’ajudar a donar visibilitat a aquestes zones, de gran potencial i importància em termes turístics donat l’atractiu inherent que ofereixen, però que es troben en entorns encara desconeguts pels visitants.

L’objectiu de la guia és donar idees als pobles i proporcionar-los directrius sobre quins nous mètodes poden aplicar per promocionar i comercialitzar les seves destinacions. Per fer-ho, es posen de relleu valors com la sostenibilitat, el desenvolupament de les comunitats, la innovació i l’evolució cap a nous entorns digitals.

La creació d’aquesta guia s’ha fet a partir de diferents exemples d’èxit seleccionats expressament entre altres destinacions d’arreu del món. D’aquesta manera, s’aporten eines innovadores i útils en la promoció de les experiències i productes seguint una línia coherent, alineada amb les destinacions rurals, al mateix temps que es potencia el valor intrínsec de les pròpies comunitats locals. En aquest sentit, les diferents estratègies que s’hi poden trobar es classifiquen en tres branques principals: desenvolupament de les destinacions i les comunitats, gestió de productes i esdeveniments, i branding i construcció de relats.

A més d’una gran varietat de propostes de caire més tradicionals, la guia inclou una recopilació de bones pràctiques en termes de branding, transmissió de missatges i creació de continguts adreçades a augmentar la motivació del públic i a arribar als interessos del potencial turista.

A la vegada la guia també vol servir d’estudi del paper dels pobles més enllà de la visió de destinació turística, posant l’èmfasi en les comunitats locals i convertint-les en pioneres d’un model compartit entre diverses comunitat turístiques d’Europa. En definitiva, es planteja com a clau efectiva de l’èxit de l’estratègia l’alineació dels habitants amb la mateixa destinació per establir un pla de sostenibilitat, liderat per la mateixa comunitat local, que converteixi aquests habitants en ambaixadors del seu poble.

 

En aquest marc, el Charm és un projecte europeu que reforça l’estratègia promocional de la marca Pobles amb Encant de l’ACT, així com també diferents productes com el turisme rural o Pirineus entre d’altres.

Podeu consultar la guia publicada en aquest enllaç.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________