• La Comissió de Territori de Catalunya dona el vistiplau a la tramitació d’urgència d’aquests projectes per dotar els dos hospitals de mitjans tècnics de reforç per les necessitats que puguin sorgir

 

  • Els dos edificis, que es construiran amb un sistema prefabricat, sumaran 216 llits d’UCI
Imatge virtual del nou edifici de l'hospital de Can Ruti.
Imatge virtual del nou edifici de l'hospital de Can Ruti.

La  Comissió Territorial d'Urbanisme de Catalunya, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha emès avui informe favorable sobre dos projectes per ampliar els hospitals Germans Trias i Pujol, a Badalona, i de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, amb dos edificis polivalents, per raons d'urgència i d'interès públic excepcional. Els dos projectes, que impulsa el Departament de Salut, sumaran 216 nous llits d’UCI.

 

Imatge virtual de l'edifici de Bellvitge

Concretament, es es preveu habilitar un nou edifici amb ús sanitari-assistencial en la parcel·la de sòl urbà consolidat de l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), concretament en el pati pavimentat al sud de l'edifici principal, davant l'aparcament.

L'edifici rectangular tindrà 5 plantes d'alçada i es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat. Oferiràuna capacitat màxima de 108 llits d'UCI i una superfície útil d'uns 2.539 m². La superfície total construïda serà de 5.105 m².

Nou edifici pulmó a l’hospital de Bellvitge

La Comissió també ha informat favorablement a la construcció d’un edifici polivalent al recinte de l’Hospital de Bellvitge de l’Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat). Es tracta d’un nou edifici “pulmó”, que permet múltiples funcionalitats per atendre la incertesa que provoca l’evolució de la COVID-19 i per a la normalització del servei després de la pandèmia. Es construirà mitjançant un sistema estructural prefabricat i oferirà una capacitat màxima per 108 llits d'UCI i una superfície útil de 3.027,46 m².

El nou edifici s'emplaçarà dins del recinte del Campus de les Ciències de la Salut de Bellvitge (Hospital Universitari de Bellvitge). La ubicació queda inclosa dins l’illa delimitada pels carrers de la Residència, de la Feixa Llarga, l’avinguda de la Granvia i l’avinguda de la Mare de Deu de Bellvitge, al seu extrem nord-oest, ocupant part del terreny lliure d’edificació que actualment es destina a aparcament de vehicles.

El nou edifici es disposarà perpendicular a la façana de l’Edifici Tècnic Quirúrgic existent, i hi connectarà amb una passera elevada a nivell de la planta segona.

2  

Imatges

Imatge virtual Can Ruti

Imatge virtual Can Ruti 435

Imatge virtual Bellvitge

Imatge virtual Bellvitge 372

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 873