edifics

El Govern amplia amb 85 milions d'euros la línia de finançament per rehabilitar les comunitats de propietaris, a través de l'ICF

query_builder   20 octubre 2020 15:28

event_note Nota de premsa

El Govern amplia amb 85 milions d'euros la línia de finançament per rehabilitar les comunitats de propietaris, a través de l'ICF

  • L’ICF i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya signen un nou conveni de col·laboració per a la concessió de crèdits a les comunitats de veïns

 

  • Avui s’ha aprovat el conveni de finançament de 85 milions d’euros dels 100 que es destinen a aquesta línia de crèdit i dels quals 15 ja s’havien aprovat amb anterioritat.

 

  • Es calcula que amb aquests préstecs es podrà finançar la rehabilitació de fins a 10.000 habitatges, de 1.000 comunitats de propietaris

 

  • Els préstecs de l’ICF compten amb la bonificació parcial del tipus d’interès per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

 

 

El Govern ha aprovat un acord pel qual s’autoritza l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC), dependent del Departament de Territori i Sostenibilitat, i l’Institut Català de Finances (ICF) a subscriure un conveni de col·laboració dotat amb un màxim de 85 milions d’euros per continuar amb la línia de préstecs a les comunitats de propietaris per a la rehabilitació d’edificis d’habitatges,.

 

L’abril de 2019, l’ICF i l’AHC van signar un primer acord que va suposar un canvi important en l’accés al finançament de les inversions que realitzen les comunitats i omplia un buit llargament reivindicat per tot el sector. Per primer cop, les comunitats de propietaris que necessiten fer obres tenen accés a un finançament en condicions preferents que els permet cobrir l’import total de la inversió. La línia compta amb una dotació total de 100 milions d’euros dels quals 15 ja s’havien aprovat el 2019.

 

Aquesta línia de crèdit està destinada a finançar les inversions en rehabilitació, eficiència energètica i accessibilitat que facin les comunitats de propietaris.

 

Obres de major abast, com les d’eficiència energètica

 

Aquest tipus de préstec permet afrontar obres de major abast i cost amb més facilitat. Permet fer rehabilitacions importants, ja que les comunitats compten amb els diners necessaris al moment, a retornar en 15 anys, i amb un interès molt baix, que en la majoria de casos es tradueix en quotes mensuals petites i assumibles pels veïns.

 

Actuacions com la millora de l’eficiència energètica dels habitatges, que sovint és una inversió significativa, es poden assumir i, amb l’estalvi de consum mensual d’energia que genera l’obra de millora, es pot arribar a pagar una part molt significativa de la quota mensual del préstec. A banda de l’estalvi energètic que suposen aquestes obres de millora, també aporten un major confort a les llars i les revaloren significativament.

 

Préstecs per comunitats solvents

 

Per poder accedir a aquests préstecs, les comunitats de propietaris han de ser solvents, ja que han d’acreditar un índex de morositat igual o inferior al 5%.L’import mínim de finançament és de 30.000 euros per comunitat i amb un màxim de 20.000 euros per habitatge.

 

Les sol·licituds de préstecs s'han de presentar i formalitzar telemàticament a través de la plataforma digital de l’ICF www.icf.cat.

 

100 milions d’euros per rehabilitar fins a 10.000 habitatges a Catalunya

 

Aquesta línia de finançament està dotada amb 100 milions d’euros i els préstecs comptaran amb un tipus d’interès fix sobre el qual s’aplicarà una bonificació per part de l’AHC, reduint-lo fins el 2%. El termini d’amortització serà de màxim 15 anys. A més, les operacions comptaran amb una assumpció de risc per part de l’AHC.

 

Es calcula que amb aquests préstecs es podrà finançar la rehabilitació de fins a 10.000 habitatges de 1.000 comunitats, amb un import mínim de 30.000 euros per comunitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined