• Un any més, la Generalitat de Catalunya serà present al congrés més important del món del sector de les ‘smart cities’, que se celebra el 17 i 18 de novembre en format virtual i interactiu sota el nom de Smart City Live
  • El conseller Puigneró participarà en el programa central del congrés
  • 15 empreses i centres tecnològics catalans participaran a l’SCL amb el suport de la Generalitat en un pavelló virtual ubicat a la plataforma Tomorrow.City
  • La Generalitat organitza un any més un Brokerage Event en el marc del congrés, amb més de 800 reunions virtuals entre empreses catalanes i internacionals
Smart City Live (SCEWC 2020)

L’impuls d’una nova economia digital que generi ciutats i territoris més sostenibles, més ben gestionats, amb més oportunitats i més democràtics és l’aposta que traslladarà el Govern de la Generalitat a l’Smart City Live, l’edició de 2020 de l'Smart City Expo World Congress (SCEWC) adaptada al context de pandèmia, que se celebra en format virtual i interactiu els dies 17 i 18 de novembre. Sota el títol Digital Catalonia, aquesta aposta incorpora l’adopció de tecnologies digitals avançades com la 5G, el desplegament d’una xarxa neutra de fibra òptica arreu del territori i l’impuls de noves economies de futur lligades al desenvolupament tecnològic, per generar noves indústries, noves oportunitats i nous llocs de treball i, per tant, reactivació i recuperació econòmica i social.

En aquest sentit, les intervencions de la Generalitat al congrés virtual serviran per posar de relleu les polítiques dutes a terme pel Govern en aquest àmbit, com ara el desplegament d’una xarxa de fibra òtica de molt alta capacitat arreu del país com a garantia d’igualtat d’oportunitats, d’arrelament de la ciutadania al territori i d’antídot contra el despoblament. Així mateix, en el marc d’aquestes polítiques de connectivitat, la tecnologia emergeix com a gran aliada en la lluita contra el canvi climàtic i en la gestió de la sostenibilitat, així com en fer uns entorns urbans més resilients, incidint-hi des de l’urbanisme o des de la gestió dels serveis essencials com poden ser el transport públic, l’aigua o els residus.

La Generalitat, mitjançant els departaments de Polítiques Digitals i Administració Pública, Territori i Sostenibilitat, i Empresa i Coneixement -a través d’ACCIÓ- participarà un any més en la fira i congrés més important del sector de les smart cities a escala internacional, que reunirà els principals actors, institucions i experts internacionals d’aquest àmbit en un nou format virtual i interactiu que comprèn dos blocs diferents.

D’una banda, el congrés es desenvoluparà durant tot el dia 17 en un programa de televisió que s’emetrà en directe a través del lloc web de l’esdeveniment i xarxes socials. El Govern participarà en aquest espai televisiu de 12 hores ininterrompudes de durada mitjançant:

Esdeveniments paral·lels

D’altra banda, el congrés continuarà el dia 18 amb un complet programa de tallers en línia i esdeveniments paral·lels, on els participants interactuaran i respondran les preguntes dels assistents. Totes les sessions s’emmagatzemaran i estaran disponibles per als usuaris registrats a l’SCL a la plataforma Tomorrow.City que Fira de Barcelona ha desenvolupat amb el suport de Mediapro.

La participació de la Generalitat en aquest segon bloc es concreta en tres actes:

Suport  i acompanyament de 15 empreses catalanes

A banda dels dos blocs centrals de l’esdeveniment, l’SCL coincideix amb el llançament de Tomorrow.City, una nova plataforma dissenyada per oferir a les empreses i administracions públiques recursos que combinin recerca, tecnologia i inversió durant tot l'any. És en aquest espai virtual on 15 empreses i centres tecnològics catalans participaran a l’SCL amb el suport de la Generalitat i sense cap cost per a elles.

Les empreses són App&Town; Etecnic Energy & Mobility; ADTEL; PAL Robotics; Digalix; CitiBeats; Monolític; SIARQ; Go Zero Waste; AA Mobility, i We Are Just Digital; i els centres tecnològics, BSC, Eurecat, CIT_UPC i Fundació i2CAT.

Brokerage Event

Durant el congrés virtual, ACCIÓ –l’agència per la competitivitat de l’empresa depenent del Departament d’Empresa i Coneixement- organitza com a node a Catalunya de la xarxa Europe Enterprise Network (EEN) de la Comissió Europea un Brokerage Event.

Es tracta de reunions de 20 minuts entre empreses, grans corporacions i centres tecnològics d’una cinquantena de països, pre-agendades abans de l’esdeveniment amb l’objectiu de facilitar que les empreses catalanes accedeixin a contactes internacionals, trobin possibles socis per desenvolupar projectes innovadors i arribin a acords de cooperació internacional. En l’edició d’aquest 2020, la primera en format virtual, es preveu la participació de prop de 500 empreses, un 20% de les quals seran catalanes, que celebraran més de 800 reunions.

En el marc del congrés, ACCIÓ també organitza una sèrie de sessions virtuals per donar a conèixer oportunitats en l’àmbit de la compra pública innovadora per a empreses catalanes i internacionals. Durant aquestes trobades, entitats públiques de països com el Japó, Equador, Finlàndia, Turquia i Àustria donaran a conèixer els seus projectes, reptes i futurs processos de compra pública innovadora en l’àmbit de les smart cities perquè les empreses o entitats assistents interessades puguin informar-se sobre com accedir a aquestes oportunitats.

Per primera vegada, l’accés a l’Smart City Expo World Congress és gratuït: tots els actes i esdeveniments de l’Smart City Live es podran seguir en directe gratuïtament, previ registre aquí.