taller

INDÚSTRIA

La línia d'ajuts per a micro i petites empreses industrials d'Empresa i Coneixement ha ajudat a mantenir més de 9.600 llocs de treball indefinits

query_builder   30 novembre 2020 10:00

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

La línia d'ajuts per a micro i petites empreses industrials d'Empresa i Coneixement ha ajudat a mantenir més de 9.600 llocs de treball indefinits

  • Més de 1.100 empreses s’han acollit a aquesta convocatòria de subvencions, pressupostada en 14,1 milions d’euros

 

  • Aquest ajut contribueix de manera directa a una part de les despeses estructurals i fixes que les empreses tenen com a conseqüència de la caiguda de l’activitat per la crisi de la Covid-19

La línia d’ajuts per a micro i petites empreses industrials del Departament d’Empresa i Coneixement ha ajudat a mantenir un total de 9.696 llocs de treball indefinits. Aquest ajut es va activar el mes de juny passat amb una dotació pressupostària de 14,1 milions d’euros i ha contribuït de manera directa a una part de les despeses estructurals i fixes que les empreses tenen com a conseqüència de la caiguda de l’activitat per la crisi de la Covid-19.  

Pel que fa al nombre total d’empreses, 1.148 micro i petites empreses industrials s’han beneficiat dels ajuts per mantenir l’ocupació i  han rebut de mitjana uns 12.328 euros. Pel que fa a les dades per territori, prop del 50% (566) són de l’àrea metropolitana i el 20% (233) de les comarques centrals, seguits de les comarques gironines (8,36%) i el Camp de Tarragona (6,27%).

Quant al percentatge de treballadors amb contracte indefinit que s’han mantingut, de nou la gran majoria es concentra a l’àrea metropolitana (4.925), seguit de les comarques centrals, les comarques gironines i Ponent.

Aquests ajuts es van dirigir a les micro i petites empreses que formen part de l’àmbit competencial del Departament d’Empresa i Coneixement, manufactureres i de serveis a la producció (codis CNAE 10 a 33), i les de serveis a la producció (codis CNAE 35 a 39). 

Les empreses que s’han beneficiat tenen menys de 49 treballadors;  van acreditar una reducció en el volum de vendes del 33% o superior entre l’1 de març i el 30 d’abril del 2020 en relació amb el mateix període de l’any 2019; i es van comprometre al manteniment dels llocs de treball amb contracte indefinit entre 1 de març i 31 de desembre de 2020. 

 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa amb gràfics

Nota de premsa amb gràfics
PDF | 289

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined