• El titular d’Empresa i Coneixement ha fet aquestes declaracions durant la visita a l’estació d’esquí després que el passat mes d’octubre s’autoritzés el traspàs de la gestió d’Empresa i Coneixement a Ferrocarrils de la Generalitat

 

  • El conseller també ha visitat la seu d’Aigües Minerals de Caldes de Boí, una empresa fundada l’any 1961 dedicada a envasar i comercialitzar l'aigua de la Font del Bou
Julio Díaz

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, acompanyat de la delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i l’Aran, Rosa Amoròs, i del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ramon Alturo, ha visitat aquest matí l’estació d’esquí de Boí Taüll després que el passat mes d’octubre s’autoritzés el traspàs de la gestió d’Empresa i Coneixement a Ferrocarrils de la Generalitat.

El conseller ha destacat que “la gestió modèlica de l’estació d’esquí demostra que es possible combinar mesures restrictives amb un fil d’activitat econòmica”. En aquest sentit, Tremosa ha insistit que “la Generalitat ha treballat per combinar mesures restrictives que controlin la pandèmia juntament amb el manteniment d’un fil d’activitat econòmica que salvi de la desaparició de sectors econòmics bàsics”. Tremosa ha assegurat que “si deixem que les empreses morin, després no podran reflotar”.

El titular d’Empresa i Coneixement també ha destacat el protocol que ha posat en marxa Boí Taüll per controlar els aforaments i mantenir la seguretat a les seves instal·lacions.

Durant la seva intervenció, Tremosa ha anunciat que “estem valorant amb les autoritats sanitàries passar de confinament municipal a comarcal” i en aquest sentit ha assegurat que “abans de finals de mes intentarem relaxar una mica aquestes mesures de dilluns a divendres sempre i quan acompanyin les dades epidemiològiques i així ho determini l’autoritat sanitària”. “Si les estacions d’esquí a l’1 de febrer estan com ara, moltes tancaran, i hem d’intentar salvar el màxim d’activitat empresarial”, ha apuntat

El conseller d’Empresa i Coneixement ha destacat "l'esforç enorme" que ha fet el Govern de la Generalitat que “no recapta cap gran impost, ni emet deute, ni participa directament dels fons de la Unió Europea”. Així, ha recordat que en els darrers mesos el Departament ha donat 269 milions d’euros en subvencions directes als sectors més afectats per les restriccions i el conjunt del Govern n’ha donat 840 milions d’euros. Tremosa també ha recordat que “si s’allarguen les mesures, aquestes aniran acompanyades d’ajuts”.

 El conseller també ha visitat la seu d’Aigües Minerals de Caldes de Boí, una empresa fundada l’any 1961 dedicada a envasar i comercialitzar l'aigua de la Font del Bou.

2  

Imatges

Fotografia del conseller durant la visita a l'estació d'esquí (Julio Díaz)

Fotografia del conseller durant la visita a l'estació d'esquí (Julio Díaz) 1268

Fotografia del conseller durant la visita a l'estació d'esquí (Julio Díaz)

Fotografia del conseller durant la visita a l'estació d'esquí (Julio Díaz) 1209