El Govern aposta per la modernització i digitalització de la xarxa de metro

El Govern aposta per la modernització i digitalització de la xarxa de metro

query_builder   18 gener 2021 11:29

event_note Nota de premsa

El Govern aposta per la modernització i digitalització de la xarxa de metro

 

  • El Govern inverteix 32,8 milions d’euros pels treballs de digitalització i seguretat de la xarxa de metro
  • 25,6 milions es destinaran a la modernització dels sistemes de telecomandament de totes les línies de metro durant cinc anys
  • 7,2 milions permetran millorar específicament els sistemes de comunicacions de l’L9/L10 en dos anys

El projecte de modernització que es licita té l’objectiu d’implantar una nova tecnologia, més moderna i oberta, per als sistemes d’operació en remot de la xarxa. Amb la implantació d’aquest sistema es podran operar  des del centre de control de metro els diferents sistemes i instal·lacions situats a qualsevol punt de la xarxa, de manera remota i immediata, contribuint a una millora de la prestació del servei, sigui en situació  ordinària o per atendre una incidència

L’actuació s’aborda de manera conjunta a tota la xarxa del metro, atès que el telecomandament s’efectua des del mateix centre de control i s’implementarà una solució tecnològica homogènia. El projecte inclou la renovació dels servidors centrals, els llocs d’operació, els equipaments principals de telecontrol ubicats a totes les estacions de la xarxa de Metro, així com tot el programari associat, la seva configuració, les proves i la posada en servei.

A més, també s’ha iniciat la licitació dels treballs de millora dels sistemes de comunicacions específics de l’L9/L10 per un import de 7,2 M€.. Les obres tindran un termini de dos anys i mig. Aquesta actuació permetrà adaptar aquestes xarxes de comunicacions a les tecnologies actuals, amb l’objectiu de dotar-les de major capacitat i fiabilitat.

El transport de les comunicacions del sistema L9/L10 es du a terme actualment a través de dues xarxes en paral·lel de diferent tecnologia. Una xarxa de transmissió de veu per la qual es comuniquen els sistemes de megafonia i interfonia, entre altres; i una xarxa de transmissió de dades per les imatges de videovigilància o la informació al client. L’actuació preveu la generació d’una xarxa única amb tecnologia MPLS (Multi-Protocol Label Switching), de major capacitat i en configuració redundant –que proporciona més fiabilitat en cas d’incidència.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined