• El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el de Cultura han impulsat conjuntament la tercera línia de suport a treballadores i treballadors del sector que hagin vist afectada la seva activitat per la pandèmia

Més de 5.500 professionals de les arts escèniques, arts visuals i la música - artistes, tècnics o docents- han sol·licitat l’ajut de 750 euros aprovat pel Govern per pal·liar la situació econòmica del col·lectiu arran de la pandèmia. El termini per accedir a aquesta nova línia d’ajuts, dotada amb 4,5 milions d’euros, ha finalitzat avui a les 15 h.

Es tracta de la tercera convocatòria que els departaments de Treball, Afers Socials i Famílies i de Cultura impulsen conjuntament per oferir suport a professionals del sector cultural que han vist afectada la seva activitat arran de la pandèmia.

En els propers dies es realitzarà una depuració de la base de dades que permetrà conèixer el número definitiu de professionals que han cursat la sol·licitud. Totes les persones treballadores que compleixin els requisits de la convocatòria rebran l’ajut i l’ordre de la inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament. El Govern preveu començar a fer efectiu el pagament en un termini aproximat de quinze dies.

Un dels requisits d’aquesta nova prestació extraordinària destinada a les persones professionals, tècniques i docents de les arts escèniques, arts visuals i la música per les activitats culturals suspeses o restringides per raó de la crisi sanitària, és haver obtingut uns ingressos durant l’any 2020 que no hagin superat els 20.000 euros.