• Reunió de treball amb als agents econòmics i socials públic i privats que participaran en el desenvolupament de l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l'Economia Catalana 2020-2040 (ELIEC) per tal d’impulsar la constitució dels 5 grups de treball
Portada ELIEC

Després de l’aprovació al Govern i posterior presentació de l’Estratègia Logística per a la Internacionalització de l'Economia Catalana per al període 2020-2040, avui s’ha fet una primera reunió de treball amb els agents públics i privats del sector participants del document.

 

L’objectiu d’aquesta jornada, presidida pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, i el d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, així com el president de CIMALSA, Enric Ticó, ha estat donar a conèixer com s’anirà duent a terme la posada en marxa del diferents projectes i mesures que proposa l’ELIEC.

 

Per això, s’ha presentat el model de governança de l‘ELIEC, ja plantejat en el propi document, i que s’ha acabat de desenvolupar i concretar en aquestes darreres setmanes. Aquest model planteja la creació d’una Oficina tècnica, coordinada per CIMALSA, depenent d’un òrgan de govern amb la representació dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Empresa i Coneixement. L’Oficina tècnica comptarà amb el suport d’un Consell Assessor en el què participaran totes les empreses i organitzacions que han col·laborat en l’elaboració de l’ELIEC, com són el Consell Assessor per a la internacionalització de la logística de Catalunya (creat el 23 d’octubre de 2019) i el Grup de treball de la Taula del Corredor Mediterrani, entre d’altres. També comptarà amb un organisme de suport tècnic Integrat per tots els departaments i organismes de la Generalitat amb competències en els diferents projectes.

 

Aquesta Oficina tècnica serà la responsable de coordinar les cinc comissions tècniques encarregades de gestionar la implantació dels 19 projectes i 60 mesures en les què es concreta l’ELIEC.

A la reunió d’avui s’ha convidat als assistents perquè s’incorporin als grups de treball de les diferents comissions, en funció de llurs interessos i expectatives, per tal que puguin contribuir en la materialització de cadascun del projectes i mesures assignats a la corresponent comissió tècnica.

 

L’ELIEC i el propi model de governança preveu també l’elaboració de diversos indicadors que permetin fer el seguiment de la posada en marxa de cadascuna de les mesures i assegurar que la cronologia d’implantació es la que preveu l’ELIEC i, si s’escau, per introduir les mesures correctores en cas que es produeixin desviacions.

 

Aquesta jornada, en definitiva, constitueix el punt de partida del model de governança i, per tant, l’inici dels treballs que configuraran l’estratègia logística del país durant els propers 20 anys.

 

L’ELIEC es pot consultar a https://www.cimalsa.cat/uploads/adjuntos/1613126164-202102_eliecpdf.pdf.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 288