Foto web NdP Ajuts competitivitat i mitigació

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya aprova ajuts a 200 explotacions agràries catalanes per a realitzar inversions en la millora de la competitivitat agrària i en la mitigació del canvi climàtic.

L’ajut per a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries suma, ara, als anteriors 444 projectes d’inversió aprovats, uns altres 114 més. Aquest segon grup d’expedients aprovats suposa un import d’ajut de 2.806.364,65 €  euros. En total s’haurà ajudat a 558 explotacions, amb un import total d’ajut atorgat que ascendeix a 10.367.938,36 € euros, i que representa un volum d’inversió de més de 26,3 milions d’euros.

Amb aquesta línia d'ajuts es fomenta la millora dels resultats econòmics de les explotacions agràries, es facilita la seva reestructuració i modernització, i s’incrementa la seva participació i orientació cap al mercat. Així, es dóna suport a inversions productives per a la reestructuració d’explotacions, a la millora de les condicions d’higiene i benestar animal, i aquelles que suposen un increment del valor afegit, classificació, condicionament, transformació i comercialització dels productes agraris de la pròpia explotació. La majoria d’inversions auxiliades en aquesta convocatòria 2020 són per a la millora i construcció d’immobles i instal·lacions productives, tractors i maquinària innovadora, i actuacions en cultius permanents.

L’ajut per a la mitigació del canvi climàtic en explotacions agràries suma als anteriors 316 projectes d’inversió aprovats, uns altres 86 més. Aquest segon grup d’expedients aprovats suposa un import d’ajut d’1.308.536,91 euros. En total s’haurà ajudat a 402 explotacions, amb un import total d’ajut atorgat que ascendeix a 4.808.820,98 euros, i que representa un volum d’inversió de gairebé 11,2 milions d’euros.

Amb aquesta línia d'ajuts es pretén promoure l’eficiència dels recursos i fomentar el pas a una economia baixa en carboni i capaç d’adaptar-se al canvi climàtic en el sector agrari. Així, es dóna suport a inversions per a la mitigació del canvi climàtic amb l’objectiu d’aconseguir un ús més eficient de l’energia, i facilitant el subministrament i utilització de fonts d’energies renovables.

Ambdós ajuts, regulats per l’Ordre ARP/33/2020, de 27 de març, que aprovava les bases reguladores dels ajuts associats al Contracte Global d'Explotació  (CGE), s’emmarquen en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2020. Aquests ajuts tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

La majoria d’inversions auxiliades aquesta convocatòria 2020 es localitzen principalment a Lleida, tant pel que fa al nombre d’expedients, com als imports invertits i subvencionats. Val a dir també que s’ha pogut auxiliar la totalitat de projectes que assoleixen els criteris de priorització mínims.

Per a més informació i mapes de distribució territorial, es pot consultar el següent enllaç, i el comunicat adjunt:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210521_darp-resol-favorable-ajuts-miti_compe-cge-2020


També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 937