quàntiques

El Govern crea un consell assessor per impulsar polítiques en matèria de tecnologies quàntiques

query_builder   6 juliol 2021 14:29

event_note Nota de premsa

El Govern crea un consell assessor per impulsar polítiques en matèria de tecnologies quàntiques

  • Permetrà sumar esforços entre el món acadèmic, empresarial i institucional per al desenvolupament d’aquestes tecnologies
El Govern ha aprovat la creació del Consell de Tecnologies Quàntiques de Catalunya, que es constitueix com un òrgan col·legiat adscrit al Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

El Consell de Tecnologies Quàntiques de Catalunya l’integren personalitats del món acadèmic, empresarial i institucional i té les funcions d’assessorar el Govern sobre polítiques orientades a impulsar les tecnologies quàntiques, així com proposar actuacions i mesures de coordinació i crear els espais de debat necessaris amb el sector d’aquestes tecnologies a Catalunya i la societat civil.

El Consell de Tecnologies Quàntiques l’impulsen conjuntament el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, el Departament d’Empresa i Treball i el Departament de Recerca i Universitats.

Catalunya disposa de les capacitats humanes, organitzatives i tecnològiques per esdevenir un territori capdavanter en el desenvolupament d’aquestes tecnologies i aprofitar les oportunitats de progrés econòmic que se’n derivin. En aquest sentit, el Govern aposta per impulsar un ecosistema de recerca i innovació, talent i empreses en aquest àmbit i treballa per convertir Catalunya en un pol tecnològic mundial en tecnologies quàntiques.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined