PE

El Govern crea una aliança per afavorir una estratègia de recerca coordinada en Intel·ligència Artificial

query_builder   6 juliol 2021 14:28

event_note Nota de premsa

El Govern crea una aliança per afavorir una estratègia de recerca coordinada en Intel·ligència Artificial

  • L’AIRA (Artificial Intelligence Research Alliance of Catalonia) té l’objectiu de promoure la recerca i el desenvolupament de solucions tecnològiques basades en intel·ligència artificial
El Govern ha aprovat crear l’Aliança de Recerca en Intel·ligència Artificial de Catalunya, amb la denominació AIRA (Artificial Intelligence Research Alliance of Catalonia), que té l’objectiu de promoure la recerca científica, la gestió del talent i l’acceleració del desenvolupament de solucions basades en intel·ligència artificial a Catalunya.

AIRA es una iniciativa impulsada pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori i el Departament de Recerca i Universitats en el marc de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (CATALONIA.AI). Es configura com un espai de treball cooperatiu, en el qual els instituts i centres de recerca referents en intel·ligència artificial del país desenvolupin una estratègia coordinada.

En una primera fase, estarà constituïda pel Consorci Centre de Visió per Computador (CVC); el Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC); l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA); l’Institut de Robòtica i Informàtica Industrial (IIRI) i el Centre de Recerca en Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAl-UPC).

La intel·ligència artificial és un àmbit científic i tecnològic que emergeix amb una gran transcendència i implicacions en els dominis ètic, legal, social, econòmic i cultural. La recerca científica i els desenvolupaments tecnològics basats en la intel·ligència artificial estan experimentant un creixement exponencial que continuarà durant els propers anys i Catalunya compta amb professionals i centres de recerca capdavanters en aquest àmbit.

La creació de l’aliança AIRA pretén afavorir la coordinació i el treball conjunt entre els diversos centres per generar una massa crítica suficient que doni resposta a les necessitats socials i als reptes empresarials que planteja la intel·ligència artificial en les diferents àrees d’actuació.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined