Parc Natural de Cap de Creus

El Parc Natural de Cap ade Creus enllesteix el seu Pla estratègic d'educació i voluntariat ambiental

query_builder   26 abril 2021 13:26

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de Cap ade Creus enllesteix el seu Pla estratègic d'educació i voluntariat ambiental

  • El Pla presenta 18 accions a realitzar en 3 anys, entre el període 2021-2023
  • El Parc Natural de Cap de Creus se suma als parcs de l’Alt Pirineu, el Cadí-Moixeró o el de les Capçaleres del Ter i del Freser, amb l’elaboració d’un pla estratègic propi
Parc Natural de Cap de Creus

El Parc Natural de Cap de Creus ja ha enllestit el seu Pla estratègic d’educació i voluntariat ambiental pel període 2021-2023. Aquest Pla s’emmarca dins de l’Estratègia de patrimoni natural i la biodiversitat de Catalunya que recull la necessitat d’ampliar la conscienciació de les persones en relació amb el patrimoni natural i la biodiversitat i augmentar la participació individual i col·lectiva en la seva conservació.

El Pla estratègic d’educació i voluntariat ambiental del Parc Natural de Cap de Creus defineix les estratègies per incloure accions d’educació i voluntariat en la gestió del Parc i els seus plans anuals. El Pla, que ha estat elaborat per l’equip tècnic del Parc amb el suport de l’Associació la Sorellona, inclou un total de 18 accions.

Per elaborar aquest Pla s’ha realitzat un anàlisi DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats) de l’educació ambiental al Parc i s’ha realitzat un ampli procés participatiu amb tots els agents implicats.

Entre altres, el Pla preveu la creació d’un projecte educatiu que generi pertinença al Parc, la realització de nous recursos pedagògics i el disseny d’un programa de formació per a oficines d’informació i el sector turístic. També s’obrirà una campanya de promoció del voluntariat, es consolidarà la Taula del Voluntariat i se’n crearà una de nova amb agents promotors d’activitats d’educació ambiental.

D’altra banda, es promourà la creació de sinèrgies entre el Parc i altres administracions o museus locals per l´ús d’equipaments i es realitzaran jornades d’intercanvi entre agents locals. Així mateix es milloraran els equipaments existents i es revisarà la cartellera i el material divulgatiu dels punts d’informació i itineraris del Parc.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 843

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined