c-32

El Govern inverteix 18 milions d'euros anuals en el sistema de bonificacions a la C-32 sud

query_builder   3 agost 2021 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern inverteix 18 milions d'euros anuals en el sistema de bonificacions a la C-32 sud

  • Aprovada la modificació de la concessió que permet implantar nous descomptes als turismes del 40 % en el tram Castelldefels-Sitges i del 70 % en el Sitges-Vendrell, en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i laborable, en el mateix origen i destí, des del primer viatge
  • Les noves bonificacions són fruit de l’acord entre la Generalitat i les administracions locals

El Govern ha aprovat avui la modificació de la concessió de la C-32 Castelldefels-Sitges-Vendrell, que permet implantar un nou sistema de descomptes en aquest tram amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat en el territori. Les noves bonificacions, que s’aplicaran a partir de l’1 de setembre, són fruit de l’acord entre el Govern i les administracions locals en el marc de la Taula de Mobilitat del Penedès. El Govern destina 18 milions d'euros anuals a finançar totes les bonificacions a la C-32 sud.

El nou sistema consistirà en l’aplicació de descomptes en el peatge en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i en el mateix origen i destí. La bonificació acordada és del 40 % en el tram entre Castelldefels - Sitges (barrera Vallcarca) i del 70 % en el Sitges-Vendrell (barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell) i s’aplicarà als vehicles lleugers de quatre rodes, de dilluns a divendres no festius. Així, s’afavoreix especialment els desplaçaments per raons de mobilitat obligada i els que tenen origen o destí en el territori.

Aquests descomptes s’aplicaran a partir del primer viatge, per als desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural en el mateix origen i destí, amb un límit de 4 trànsits diaris (2 viatges d’anada i tornada). Queden exclosos els moviments amb origen o destí a l’AP-7 Sud, atès que són moviments de llarg recorregut o que tenen un origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32.

Per beneficiar-se de les noves bonificacions, cal inscriure’s prèviament al web www.autopistas.com —la inscripció és gratuïta i estarà operativa a partir de demà, 4 d’agost— i utilitzar un sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema VIA T) o l’aplicació gratuïta Awai.

Aquests descomptes es complementen amb les bonificacions per a vehicles ecològics, vehicles d’alta ocupació i els descomptes pel tancat virtual del tram Sitges–el Vendrell, amb un màxim de descompte acumulat del 75 %.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined