Trobada entre el vicepresident i el ministre andorrà

El vicepresident Puigneró i el ministre Jordi Gallardo anuncien l'inici dels vols regulars d'Andorra-La Seu aquest mateix hivern

query_builder   23 setembre 2021 13:35

event_note Nota de premsa

El vicepresident Puigneró i el ministre Jordi Gallardo anuncien l'inici dels vols regulars d'Andorra-La Seu aquest mateix hivern

  • El vicepresident Puigneró ha destacat que amb aquesta aposta conjunta es dona la possibilitat als ciutadans dels Pirineus de tenir connexions amb ciutats europees des de La Seu.
  • Durant la trobada també s’ha acordat crear un grup de treball en l’àmbit de l’economia digital i la ciberseguretat.
Trobada entre el vicepresident i el ministre andorrà

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, han mantingut una trobada aquest dijous. És la primera reunió oficial entre ambdós mandataris des que van accedir al càrrec.

Puigneró i Gallardo han abordat la imminent posada en marxa de vols regulars des de l’aeroport d’Andorra-La Seu, prevista per aquest mateix hivern. El vicepresident ha afirmat que “amb aquesta aposta conjunta, donem la possibilitat als ciutadans del Pirineu a tenir connexions amb ciutats europees des de l’Aeroport de La Seu”. Puigneró també ha destacat que “gràcies al conveni signat amb el Govern d’Andorra, podrem compartir la infraestructura i invertir gairebé un milió d’euros en l’abalisament i la il·luminació de la plataforma”. Amb aquestes millores es podrà ampliar el rang horari en què es podrà operar des de l’aeroport a partir de l’any 2022.

Per la seva banda, el ministre Jordi Gallardo ha destacat que es tracta “d’una infraestructura cabdal per desenclavar el nostre país i tota l’àrea de l’Alt Urgell i el Pirineu”. Un objectiu que “va iniciar-se amb el primer conveni amb la Generalitat i Aeroports de Catalunya, signat el 2014 i que ara fructificarà”. Gallardo ha exposat que es preveu que els primers vols siguin a Madrid, i després seguiran altres destinacions estratègiques com París i Lisboa. El Govern andorrà té previst adjudicar aquests primers vols durant el mes d’octubre i preveu una aportació econòmica en cas que fos necessari garantir la viabilitat econòmica cobrint possibles dèficits operatius.

Durant la trobada, ambdues delegacions també han parlat sobre polítiques digitals, una qüestió estratègica per a les dues institucions. Per aquest motiu s’ha acordat la creació d’un grup de treball per trobar sinergies comunes en polítiques d’economia digital, així com en l’àmbit de la seguretat. Per la seva banda, Gallardo ha explicat els darrers avenços legislatius al Principat, com la llei d’economia digital, emprenedoria i innovació, actius virtuals, així com les recentment aprovades Llei dels esports electrònics i certificació de la tecnologia blockchain.

A la reunió d’aquest matí hi han participat, per part de la delegació andorrana, el ministre Gallardo, els secretaris d’Estat Èric Bartolomé i Marc Galabert, i el director d’Empresa, Comerç, Desenvolupament, Seguretat i Qualitat Industrial i Transports. Per part de la Generalitat de Catalunya, a banda del vicepresident també hi han assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora general de Nació Digital i Agenda Urbana, Maria Galindo, i el director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela.

1  

Imatges

Foto de la reunió

Foto de la reunió 2995

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 283

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined