UE

El Govern reforça la seva estructura amb 125 noves places per gestionar els fons Next Generation

query_builder   28 setembre 2021 12:45

event_note Nota de premsa

El Govern reforça la seva estructura amb 125 noves places per gestionar els fons Next Generation

L’objectiu és redimensionar l’equip tècnic i humà de la Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus i la Intervenció General per implementar i supervisar els recursos procedents dels fons REACT-FEDER i del MRR

El Govern ha donat avui llum verda a dos programes temporals de reforç destinats a  redimensionar l’equip tècnic i humà de la Secretaria d’Afers Econòmics i Fons Europeus i la Intervenció General en les seves tasques d’implementació, supervisió i control de les actuacions i els projectes que es desplegaran en el marc dels fons europeus Next Generation.

L’acord preveu, d’una banda, la incorporació de 65 persones a la Direcció General de Fons Europeus, depenent del Departament d’Economia i Hisenda, per gestionar els 1.023 milions d’euros procedents del REACT-UE assignats a Catalunya a partir de la reprogramació del Programa Operatiu (PO) FEDER per al període 2014-2020 i inclosos en el nou Eix Prioritari 20. Uns recursos que es destinaran a  afavorir la reparació de la crisi en el context de la pandèmia de la Covid-19 i les seves conseqüències socials, i preparar una recuperació verda, digital i resilient de l’economia.

Entre els projectes inclosos en el nou PO destaquen, per exemple, la reforma i ampliació d’hospitals públics, la creació d’una unitat de protonteràpia, l’adquisició d’un ciclotró de medicina nuclear, el reforç de la xarxa de fibra òptica, la construcció de vies ciclistes o l’ampliació i construcció de nous centres educatius, entre altres.

Per altra banda, el Govern també ha aprovat reforçar la Intervenció General de la Generalitat amb 60 noves places per realitzar els treballs de control, supervisió i comptabilització de totes les actuacions finançades pel Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR).

Llocs de treball amb caràcter temporal i finançats per la UE

Tal com ja preveu el Decret llei 5/2021, de 2 de febrer, aquests nous llocs de treball tindran caràcter temporal –fins a un màxim de tres anys en el cas de les persones que treballin en l’execució del fons REACT_UE finançats amb fons FEDER, i de quatre per al control del MRR– i s’hi podran incorporar persones que treballen a l’Administració, així com personal interí o laboral temporal. En ambdós casos, la despesa per finançar aquests dos programes anirà a càrrec dels recursos econòmics procedents dels mateixos fons europeus.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined