• El cap de l’Executiu ha inaugurat la 26a edició de la Jornada dels Economistes, sota el lema “L’economia i la societat post COVID-19”, que organitza el Col·legi d’Economistes de Catalunya
El president durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno
El president durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest matí, en la inauguració de la 26a edició de la Jornada dels Economistes, que els pressupostos de la Generalitat que el Govern aprovarà la setmana que ve seran “els més expansius dels darrers anys”, gràcies al “salt qualitatiu en la capacitat d’inversió” generada pels fons europeus.

Uns comptes “transformadors” que han de servir per “millorar la vida de les persones, permetre més progrés econòmic i que la prosperitat sigui compartida per tothom”.

“Estem en un moment transcendental i això necessita de passos endavant, perquè les decisions que prenguem aquest any i el que ve tindran impacte en el país que viurem d’aquí 10 i 20 anys”, ha assegurat el president en la seva intervenció. Amb aquest objectiu, cal prendre decisions “amb la màxima ambició, que ajudin a crear riquesa i a repartir oportunitats”. “És la voluntat dels pressupostos i ha de ser la voluntat de les decisions de les administracions públiques”, ha reblat.

En el context post-Covid, Aragonès ha assenyalat que és clau actuar sobre el model productiu i que la reindustrialització “arribi a tots els sectors productius”. “Catalunya, diversificada econòmicament, liderarà aquesta reindustrialització en clau verda i digital i, per tant, la recuperació del lideratge industrial a nivell europeu”, ha remarcaa..

I Catalunya pot afrontar la sortida de la crisi “molt millor que altres territoris”, gràcies a “l’extraordinari llegat industrial” que té. “Estem en una bona posició. Estem captant inversions d’alt valor afegit, tenim índexs d’atur menors que altres territoris i un bon sistema de recerca. Ara hem de fer un bon sistema d’innovació al costat que permeti aquesta transferència tecnològica”, ha apuntat el cap de l’Executiu.

Per aconseguir-ho, ha explicat que el Govern està acompanyant projectes rellevants, lligats a àmbits com el xip europeu o el desenvolupament de proteïnes vegetals, que “donen resposta a qüestions estructurals que hem d’afrontar”. I ha afegit que el Pacte Nacional per a la Indústria 2022-25 i els fons Next Generation permetran posar instruments i recursos al servei d’aquests projectes transformadors.

Amb aquest missatge, el president ha tancat la jornada inaugural de la 26a edició de la Jornada dels Economistes que, sota el lema “L’economia i la societat post COVID-19”, vol analitzar els efectes econòmics de la pandèmia i de quina manera ens en podrem sortir.

2  

Imatges

Jornada dels Economistes (1)

Jornada dels Economistes (1) 2221

Jornada dels Economistes (2)

Jornada dels Economistes (2) 2199