El president Aragonès, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno

President Aragonès: "La lluita contra el canvi climàtic s'ha de basar en la transformació del nostre model productiu"

query_builder   8 novembre 2021 16:59

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La lluita contra el canvi climàtic s'ha de basar en la transformació del nostre model productiu"

  • En la jornada organitzada per Regions4, a la COP26, el cap de l’Executiu ha afirmat que “tenim una oportunitat única” amb els fons Next Generation, que “han de servir per crear un teixit productiu fort, resilient i sostenible”
El president Aragonès, durant la seva intervenció. Autor: Rubén Moreno{"name":"2021/11/08/17/00/dc89dbf7-b175-484e-87db-017ec2e6b9b3.JPG","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"2850"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquesta tarda que “l’acceleració de la lluita contra el canvi climàtic s’ha de basar en la transformació del nostre model productiu”. I ha afegit que per fer aquest canvi “tenim una oportunitat única amb els Fons Next Generation”, que “han de servir per crear un teixit productiu fort, resilient i, sobretot, sostenible”.

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la jornada The catalytic roles of regional governments for raising ambitious on adaptation and resilience, organitzada en el marc de la COP26 per Regions4, la Xarxa de Governs regionals per al Desenvolupament Sostenible, que representa 41 governs regionals de 21 països de 4 continents. Han acompanyat el president la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, i el delegat del Govern davant del Regne Unit, Sergi Marcen.

Durant la seva intervenció en la jornada, el president Aragonès també ha posat de relleu que “la transformació del model productiu s’ha de dissenyar tenint en compte la diversitat de necessitats territorials existents en els nostres respectius països”. Ha parlat de problemàtiques com la despoblació o l’abandó de l’agricultura i ha lamentat que “massa sovint l’agenda urbana i l’agenda rural es giren l’esquena mútuament quan davant de les necessitats provocades pel canvi climàtic és del tot inqüestionable que s’han de donar la mà”.

Pere Aragonès també ha subratllat el “compromís del Govern i de la societat civil catalana amb la preservació del medi ambient”. En aquest sentit, ha explicat que la Generalitat va ser “pionera” en crear un Departament de Medi Ambient. I ha recordat que el 1992, el Govern va participar a la Cimera de Río. “Tenim molta experiència acumulada i sobretot una sòlida estructura institucional que avui ens ha de servir per accelerar els canvis”, ha reblat.

En un altre moment de la seva intervenció, el cap del Govern ha remarcat que “el canvi climàtic és una lluita compartida que ens implica a tots i a totes”. I ha fet una crida a què la COP26 faci tot el possible per “assolir els compromisos perquè la temperatura mitjana anual del planeta no superi els 1,5º respecte a l’era preindustrial”. “Necessitem un compromís inequívoc de la comunitat internacional amb el planeta i amb la vida”, ha afegit, perquè “això és el que s’està decidint a la cimera de Glasgow, la viabilitat de la Terra com a planeta habitable”.

En aquesta segona jornada del seu viatge oficial a Glasgow, amb motiu de la Cimera del Clima COP26, el president de la Generalitat ha mantingut diversos contactes, com ara una reunió bilateral amb el president de Còrsega, Gilles Simeoni, o amb el president de l’Assemblea de Regions d’Europa (AER), Magnus Berntsson. Així mateix, ha concedit entrevistes a diferents mitjans de comunicació escocesos.

4  

Imatges

Reunió amb el president de Còrsega

Reunió amb el president de Còrsega 1245

Reunió amb el president d'AER

Reunió amb el president d'AER 1975

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 2850

El president, durant la seva intervenció al Regions4

El president, durant la seva intervenció al Regions4 4717

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined