•  El cap de l’Executiu ha encapçalat aquest matí, juntament amb l’alcaldessa de Barcelona, l’acte d’inici d’obres de connexió del Trambaix i el Trambesòs per l’avinguda Diagonal

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest matí que l’inici de les obres de connexió del Trambaix i el Trambesòs per l’avinguda Diagonal, “ens apropa a dos objectius importants que tenim com a país: la descarbonització de la mobilitat i l’articulació del territori”.

Inici obres tramvies{"name":"2022/03/07/13/31/ae5bc63e-9f74-47e0-ac1d-5f0e9c76f96d.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"214"}

D’una banda, ha dit, “passem a un model de mobilitat molt més sostenible”, “molt més segur i amable amb l’entorn urbà”, i, de l’altra, facilitem “un pas endavant per esborrar les fronteres que encara avui existeixen en termes de desigualtat social i desigualtat d’oportunitats”, perquè “fer arribar la connectivitat és fer arribar oportunitats”.

La connexió entre les dues xarxes tramviàries de la ciutat que avui inicien l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) unirà 9 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Barcelona. El president ha destacat “l’oportunitat” que suposarà aquest nou servei de transport pels veïns i veïnes de Barcelona, però també de ciutats veïnes i del conjunt de l’àrea metropolitana, “donant accés a un dret a la mobilitat que avui és un dret indispensable”. També ha remarcat que implicarà una “important transformació urbanística, avançant cap a ciutats més amables, que permetin que tothom se’n senti partícip”.

En aquesta primera fase es crearan 3 noves parades i un intercanviador. El nou tram de tramvia connectarà amb quatre línies de metro, l’L1, L2, L4 i L5, i tretze línies d’autobús de TMB, a més d’enllaçar amb les tres línies actuals del Trambesòs, la T4, T5 i T6. També es potenciarà la intermodalitat amb FGC i Rodalies de la ciutat de Barcelona. La Generalitat té previst invertir-hi 40 milions d’euros.

Segons els estudis de les administracions, la futura connexió de la xarxa tramviària permetrà captar 222.000 viatgers diaris i reduir el pas de 12.500 vehicles privats cada dia pel tram central de l’avinguda Diagonal.

El president ha clos la seva intervenció agraint la feina d’institucions, entitats i moviments socials, per fer possible aquesta connexió i ha subratllat que cal entendre de cara a futures actuacions, que “totes les administracions titulars d’infraestructures han d’anar alineades”. “Això ha de poder funcionar a l’hora de tenir una millor xarxa de rodalies, continuar amb el procés d’obertura de noves línies i estacions de metro, millorar la xarxa de busos i fer possible tota la transformació de la mobilitat que ja estem duent a terme i que farem més intensiva en els propers anys”, ha afirmat.






4  

Imatges

Foto acte institucional (1)

Foto acte institucional (1) 214

Foto acte institucional (2)

Foto acte institucional (2) 98

Foto acte institucional (3)

Foto acte institucional (3) 165

Foto de grup

Foto de grup 218