Miniatura Reu HC gelades

Jordà: "Treballem per a plantejar noves mesures d'ajut als afectats per les gelades penalitzats pel sistema d'assegurances"

query_builder   6 maig 2022 16:07

event_note Nota de premsa

Jordà: "Treballem per a plantejar noves mesures d'ajut als afectats per les gelades penalitzats pel sistema d'assegurances"

 

  • La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural s’ha reunit, a Lleida, amb el sector fructícola
Foto Reu HC gelades
Un moment de la reunió d'aquest matí.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, s’ha reunit avui, a Lleida, amb representants del sector fructícola per a analitzar les conseqüències derivades de les gelades de principis d’abril. En acabar la reunió, la consellera ha explicat que “el Departament està treballant per a plantejar, amb les dades definitives d’afectació de les gelades, noves mesures d’ajut als afectats que hagin estat penalitzats pel sistema d’assegurances agràries”.

Jordà ha refermat el seu suport al sector, i ha insistit en la necessitat “d’evitar que cap productor o productora quedi enrere, que ningú hagi de tancar la seva explotació, que no hagin de tancar cooperatives, en definitiva, que no es deixi de cultivar ni un pam de terra”.

La consellera Jordà ha recordat que “fruit de la primera reunió amb cooperatives i les centrals fructícoles del país vam posar sobre la taula i vam treballar amb el Departament d’Empresa i Treball la necessitat de poder acollir-se als ERTO per causa major”. En aquest sentit, la titular d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha posat en valor l’impacte d’una campanya a terres de Lleida, amb una fluctuació de 70.000 persones treballant des del maig al setembre.

La consellera ha explicat que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural també va posar a disposició del sector la línia de crèdits amb interessos bonificats dotada amb 40 milions d’euros inicialment activada per a fer front a les necessitats de circulant arran de l’encariment dels costos energètics i dels fertilitzants provocats per la crisi d’Ucraïna. En aquest sentit, ha afegit que s’ampliarà aquesta línia de crèdits bonificats per a cobrir les necessitats de finançament.

Finalment, Jordà ha explicat que el Departament està treballant bilateralment amb les organitzacions agràries per a poder abordar en el marc d’una reunió de la Taula Agrària en els propers dies noves mesures més enllà d’aquelles ja anunciades, per a aquells afectats que hagin estat penalitzats pel sistema d’assegurances agràries en haver patit episodis de gelades també en anys anteriors.

1  

Imatges

Un moment de la reunió d'aquest matí.

Un moment de la reunió d'aquest matí. 162

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined