AGR

La biòloga Gretchen C. Daily és la guanyadora del 18è Premi Ramon Margalef d'Ecologia

query_builder   19 juliol 2022 16:30

event_note Nota de premsa

La biòloga Gretchen C. Daily és la guanyadora del 18è Premi Ramon Margalef d'Ecologia

L’acte de lliurament del guardó tindrà lloc dilluns vinent, 25 de juliol, al Palau de la Generalitat


La biòloga nord-americana Gretchen C. Daily ha estat escollida guanyadora del 18è Premi Ramon Margalef d’Ecologia que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. La Dra. Daily és catedràtica en ciències ambientals al Departament de Biologia de la Universitat de Stanford, així com directora del Centre de Biologia de Conservació de la mateixa universitat i responsable del Projecte Natural Capital.

Gretchen C. Daily ha estat pionera en el camp de la biogeografia i el pronòstic de canvis en la biodiversitat i els ecosistemes i ha desenvolupat una àmplia carrera d’investigació en el camp de l’ecologia i la conservació. En aquest sentit, un dels seus principals objectius és entendre quins tipus d’espècies i ecosistemes existiran en les properes dècades, quins podrien merèixer més protecció i quines intervencions serien les més adequades per harmonitzar la conservació i l’activitat humana.

Així mateix, la Dra. Daily és una de les fundadores del Projecte Capital Natural amb l'objectiu d'alinear els processos econòmics amb la conservació, mitjançant eines pràctiques de recerca i demostracions polítiques. La Dra. Daily ha treballat amb economistes, advocats, empresaris i agències governamentals per incorporar la ciència ambiental a la pràctica empresarial i les polítiques públiques. Els seus esforços han canviat fonamentalment la investigació i la política sobre aquests temes arreu del món.

El Premi Ramon Margalef d'Ecologia té per objecte el reconeixement d'una trajectòria científica o un descobriment en el camp de les ciències ecològiques que hagi contribuït al progrés significatiu del coneixement o el pensament científic, o al desenvolupament d'instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals, del territori o del mar.

El Premi Ramon Margalef d’Ecologia és el més important que atorga la Generalitat, juntament amb el Premi Internacional Catalunya. La dotació del premi és de 80.000 euros i l’acte de lliurament tindrà lloc dilluns vinent, 25 de juliol, al Palau de la Generalitat.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined