El president Aragonès lliura el Premi Margalef a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily

El president Aragonès aposta per "reforçar el treball conjunt entre la comunitat científica, la ciutadania i les pròpies institucions" en la lluita contra el canvi climàtic

query_builder   25 juliol 2022 20:09

event_note Nota de premsa

El president Aragonès aposta per "reforçar el treball conjunt entre la comunitat científica, la ciutadania i les pròpies institucions" en la lluita contra el canvi climàtic

  1. El cap de l’Executiu i la consellera Jordà lliuren el Premi Ramon Margalef d’Ecologia a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily per “la seva recerca excel·lent aplicable a polítiques mediambientals de governs, com el cas del govern català”
El president Aragonès lliura el Premi Margalef a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily{"name":"2022/07/25/20/07/87df7fb5-a196-4732-837e-1850acf1fb20.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":252042}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, han lliurat aquesta tarda el Premi Ramon Margalef d’Ecologia a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily durant un acte al Palau de la Generalitat on el president ha apostat per “reforçar el treball conjunt entre la comunitat científica, la ciutadania i les pròpies institucions” en la lluita contra el canvi climàtic. Durant la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha agraït la tasca de la doctora Daily pel “seu compromís científic ila seva recerca excel·lent aplicable a polítiques mediambientals de governs, com el cas del govern català”.“És una de les bases sobre les quals podem desenvolupar polítiques públiques concretes per a la protecció de la biodiversitat i la lluita contra el canvi climàtic”, ha afegit.

El president de la Generalitat ha mostrat la voluntat del Govern d’impulsar una transformació verda que passa per impulsar la transició energètica per “situar-nos a meitat de segle amb un sistema elèctric totalment descarbonitzat” i “en poc menys de 30 anys, ser un país sobirà energèticament”. En aquest sentit, ha recordat que des del Govern s’ha aprovat el Pla territorial Sectorial de les energies renovables a Catalunya, s’ha començat a articular la Xarxa d’Oficines Comarcals de Transició Energètica, s’ha donat forma a l’Estratègia de la Bioenergia de Catalunya, es treballa per impulsar una energètica pública, i que la Llei de Transició Energètica iniciï el seu tràmit parlamentari.

El president Aragonès lliura el Premi Margalef a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily{"name":"2022/07/25/20/09/cc4d935b-b8ef-4ab8-ab10-61fbe86cb5d2.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":199860}

En paraules del president de la Generalitat, “hem de fer compatible la vida humana amb la preservació de la biodiversitat i, per fer-ho, haemde canviar la forma que tenim de viure” perquè “hem abusat massa del planeta”. Per la seva banda, la consellera Jordà ha recordat que "cal treballar amb les organitzacions per ala gestió i la conservació de la natura, i per això cal disposar de dades, informació, i, en definitiva, d’aproximacions i criteri científic que quantifiqui també d’una manera rigorosaels valors dels serveis que ens ofereix la natura". "Precisament un dels camps de la Dra. Daily, ha estat pronosticar possibles canvis en la biodiversitat, en els ecosistemes i en el valor dels serveis ecosistèmics", ha subratllat.

Gretchen C. Daily

La Dra. Daily és catedràtica en ciències ambientals al Departament de Biologia de la Universitat de Stanford, així com directora del Centre de Biologia de Conservació de la mateixa universitat i responsable del Projecte Natural Capital. Gretchen C. Daily ha estat pionera en el camp de la biogeografia i el pronòstic de canvis en la biodiversitat i els ecosistemes, i ha desenvolupat una àmplia carrera d’investigació en el camp de l’ecologia i la conservació. En aquest sentit, un dels seus principals objectius és entendre quins tipus d’espècies i ecosistemes existiran en les properes dècades, quins podrien merèixer més protecció i quines intervencions serien les més adequades per harmonitzar la conservació i l’activitat humana.

Així mateix, la Dra. Daily és una de les fundadores del Projecte Capital Natural amb l'objectiu d'alinear els processos econòmics amb la conservació, mitjançant eines pràctiques de recerca i demostracions polítiques. La Dra. Daily ha treballat amb economistes, advocats, empresaris i agències governamentals per incorporar la ciència ambiental a la pràctica empresarial i les polítiques públiques. Els seus esforços han canviat fonamentalment la investigació i la política sobre aquests temes arreu del món.

El president Aragonès lliura el Premi Margalef a la biòloga nord-americana Gretchen C. Daily{"name":"2022/07/25/20/08/774724ef-5e2c-4dc7-acd9-02878b89b8b1.jpeg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":341003}

El Premi Ramon Margalef d’Ecologia

El Premi Ramon Margalef d'Ecologia té per objecte el reconeixement d'una trajectòria científica o un descobriment en el camp de les ciències ecològiques que hagi contribuït al progrés significatiu del coneixement o el pensament científic, o al desenvolupament d'instruments teòrics per a la bona gestió dels recursos naturals, del territori o del mar.

El Premi Ramon Margalef d’Ecologia és el més important que atorga la Generalitat, juntament amb el Premi Internacional Catalunya. La dotació del premi és de 80.000 euros.

Més informació sobre el Premi Ramon Margalef d’Ecologia


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined