Rescat de peixos

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural rescata més de 22 mil exemplars de peixos autòctons dels rius catalans

query_builder   26 agost 2022 11:05

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural rescata més de 22 mil exemplars de peixos autòctons dels rius catalans

Els episodis reiterats de sequera al territori obliguen el Departament a rescatar d’urgència els peixos de diversos trams de rius de Catalunya


Truites rescatades al riu Querol
Truites rescatades al riu Querol
{"name":"2022/08/26/10/48/591eef92-9916-46bb-8bf7-7824f888f4ee.jpg","author":"Acció Climàtica","type":"0","location":"0","weight":1224116}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb la col·laboració de Forestal Catalana i del Cos d’Agents Rurals, ha fet aquest estiu fins a 12 rescats d’urgència per tal de preservar els peixos que habiten rius de totes les demarcacions de Catalunya.

Els rius afectats han estat la riera de Mansa a Taradell (Osona), la riera de Masquintà a Osor (La Selva), el riu Francolí a Valls (Alt Camp), el riu Merdàs a Campdevànol (Ripollès), el riu Querol a Puigcerdà i Bolvir (Cerdanya), el riu Segre a la Seu d’Urgell (Alt Urgell) i el riu Siurana a Poboleda i Gratallops (Priorat).

D’entre les espècies rescatades, la més abundant ha estat el barb de muntanya (Barbus meridionalis), amb 19.900 exemplars, la majoria dels quals al riu Merdàs, a Campdevànol.

Altres espècies rescatades han estat la truita comuna (Salmo trutta) i el llop de riu (Barbatula quignardi), amb més de 700 exemplars de cada espècie, sobretot a Osor, Puigcerdà, Bolvir i la Seu d’Urgell, o l’anguila, amb més de 450 exemplars rescatats a Valls i Poboleda.

Destaquen també les més de 200 madrilles (Parachondrostoma miegii) i més de 150 bagres (Squalius laietanus) a Poboleda, Gratallops i la Seu d’Urgell. A Poboleda s’han trobat també uns 50 barbs de l’Ebre (Luciobarbus graellsii).

Els exemplars rescatats han estat alliberats en trams més cabalosos dels mateixos rius o dels rius dels quals aquests són afluents.

Els avisos que han arribat al Servei de Pesca Continental han estat efectuats tant pels serveis territorials del Departament, com pel Cos d’Agents Rurals, Forestal Catalana, l’Agència Catalana de l’Aigua, ajuntaments, l’ONG AEMS Rius amb Vida i societats de pescadors com la de La Gorga.

2  

Imatges

Estat del riu Segre a la Seu d'Urgell

Estat del riu Segre a la Seu d'Urgell 488877

Truites rescatades

Truites rescatades 1240257

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined