Una imatge de l'autobús de biogàs

Territori posa en circulació el primer autobús de biogàs de Km 0

query_builder   12 setembre 2022 12:33

event_note Nota de premsa

Territori posa en circulació el primer autobús de biogàs de Km 0

  1. El combustible es generarà a partir de residus agraris, ramaders i industrials de la zona
  2. El vehicle, de l’operadora HIFE, donarà servei a la Línia exprés.cat e3 i a la línia regular L1011, que connecten el Montsià i el Baix Ebre
  3. Amb la incorporació del primer autobús de biogàs a la seva flota, el Departament referma l’aposta per una connectivitat descarbonitzada

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori posarà en circulació en les pròximes setmanes, a les Terres de l’Ebre, el primer autobús de biogàs de la seva flota, un autobús que funcionarà amb energia de Km 0, és a dir, produïda al mateix àmbit geogràfic. El vehicle, concretament, es proveirà a la planta de Biometagas La Galera, al Montsià, que genera biogàs a partir de residus agraris, ramaders i industrials de la zona.

Es tracta del primer autobús de biogàs que posa en marxa la Generalitat i el primer que circularà per les Terres de l’Ebre. El Departament, d’aquesta manera, continua amb la seva aposta en favor de la connectivitat i la descarbonització del territori, fomentant la sostenibilitat, l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.

Dues línies d’autobús

L’autobús donarà servei a la Línia exprés.cat e3 (que enllaça Tortosa, Amposta, La Ràpita i Alcanar) i a la Línia regular L1011 (que enllaça Tortosa, Santa Bàrbara, Godall, La Galera i La Sènia).

Es tracta d’un autobús de la companyia Iveco, model Crossway, adquirit per l’operadora HIFE. Té una longitud de prop de 13 metres i disposa de 63 seients per a passatgers. El dipòsit té una capacitat per a 1.260 litres de gas.

2  

Imatges

Una imatge del primer autobús de biogàs de km 0

Una imatge del primer autobús de biogàs de km 0 1407751

Imatges de la presentació del primer autobús de biogàs de km 0

Imatges de la presentació del primer autobús de biogàs de km 0 4051691

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Territori posa en circulació el primer autobús de biogàs de Km 0'

Nota de premsa en PDF 'Territori posa en circulació el primer autobús de biogàs de Km 0'
PDF | 241622

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined