emt

Conseller Torrent: "El repte de convertir l'hidrogen verd en motor de les nostres economies és enorme i compartit des de tots els àmbits"

query_builder   4 novembre 2022 13:47

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "El repte de convertir l'hidrogen verd en motor de les nostres economies és enorme i compartit des de tots els àmbits"

  1. El titular d’Empresa i Treball ha participat en el I Fòrum del Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre que s’ha celebrat avui a Tudela
  2. L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a la descarbonització de la indústria, millorar-ne la competitivitat i atraure noves inversions en aquests territoris


El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha assegurat que “el repte de convertir l'hidrogen verd en motor de les nostres economies, en element de valor contra les crisis energètica i climàtica, és enorme i compartit i necessita sumar esforços des de tots els àmbits”. El conseller ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del I Fòrum del Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre que s’ha celebrat aquest matí a Tudela.

L’acte ha comptat amb la participació de Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc i el consorci d’empreses SHYNE. L’objectiu d’aquest projecte és contribuir a la descarbonització de la indústria, millorar-ne la competitivitat i atraure noves inversions en aquests territoris.

Durant la seva intervenció, Torrent ha posat en valor aquest primer fòrum "en què es compartiran coneixements, reflexions i experiències de les nostres respectives realitats i que, confiem, obrirà la porta a nous projectes i noves en el desenvolupament de l'hidrogen renovable a tota la seva cadena de valor".

El conseller ha apostat per la cooperació, per "convertir-nos en ecosistemes de referència europea en la generació, distribució i usos de l'hidrogen". "Fem tot el possible per aprofitar aquesta oportunitat, que serà clau per avançar en la transformació verda dels nostres sistemes productius, que serà determinant per al futur de les nostres economies", ha afirmat.

Suport al projecte Barmar

El responsable d’Empresa i Treball ha valorat l’aposta d’Europa pel projecte BarMar, un conducte submarí de 300 quilòmetres entre Barcelona i Marsella. Així, ha assegurat que és “un projecte d’importància estratègica per a Catalunya i per al conjunt del Corredor de l’Hidrogen de l’Ebre, de cara a aprofitar el potencial de la generació d’energies renovables de la península per abastir la demanda europea i per situar-nos com a espai vital a l'escenari europeu de l'hidrogen verd”.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________


Twitter@empresacat | @treballcat


1  

Imatges

Fotografia del conseller Torrent i la resta d'autoritats durant la inauguració del I Fòrum del Corredor de l¿Hidrogen de l¿Ebre

Fotografia del conseller Torrent i la resta d'autoritats durant la inauguració del I Fòrum del Corredor de l¿Hidrogen de l¿Ebre 4898991

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined