Els grups Leader organitzen i participen, aquest mes d'abril, en diferents actes, jornades, visites, i reunions per a divulgar i donar a conèixer els projectes que desenvolupen en el marc de les seves estratègies de desenvolupament territorial

FOTO NP ACTES LEADER ABRIL{"name":"2023/04/06/13/42/e4960e06-42d9-4e84-bc9c-8fe75053edd2.png","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":469448}


El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya va seleccionar 11 Grups d'Acció Local per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2022.

I entre les actuacions organitzades per a aquest mes d’abril, destaca el fet, entre altres, que l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) coorganitza i assistirà a la trobada i Assemblea General de la ‘Xarxa d’Espais Test Agraris’ de l’estat, que tindrà lloc els dies 13 i 14, a Càceres.

I aquest és el conjunt de les properes actuacions previstes per a aquest mes d’abril:

Campanya promocional dels comerços locals de l’Esquirol

Data i lloc: 16 d’abril. L’Esquirol.

Horari per confirmar.

Organitza: Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC)

Llançament de la campanya promocional dels comerços locals de l’Esquirol dins delMercat dels tastets de la terra i les trompetes. Davant de l’èxit de la campanya pel comerç local de l’anterior anualitat, es pretén una acció de continuïtat. S’oferirà bosses de la compra amb lemes de sostenibilitat a les persones que comprin en els comerços adherits a la campanya. L’acció té el seu origen en el projecte de cooperació GUSTUM, i també hi col·labora l’Ajuntament de l’Esquirol i el CAC Cabrerès Associació de Comerciants.

Jornada dirigida a la ciutadania en general.

Jornada de Transició Energètica en el marc del 'Festival UP Berguedà'

Data i lloc: 16 d’abril. Gironella.

Horari per confirmar.

L’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, conjuntament amb l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i l’Ateneu de la Catalunya Central, organitzen una jornada sobre transició energètica en el marc del ‘Festival UP Berguedà’. Aquesta jornada forma part del projecte de cooperació ‘ENFOCC’, i està dirigida al públic en general.

Jornada Fam Trip – projecte ‘Territori de Valor’

Data i lloc: 17 d’abril. Vilanova de Meià.

Horari pendent de concretar.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord

Jornades de familiarització del sector turístic per a donar a conèixer els atractius turístics del projecte ‘Territori de Valor’ entre el sector turístic del territori. Una sessió que, a la vegada, els permetrà crear xarxa amb els diferents gestors de les activitats i conèixer de primera mà el procés de reserva i d’atenció al visitant.

Aquesta activitat està adreçada a empreses turístiques, allotjaments turístics, oficines de turisme, restaurants, i agents turístics.

Birding Fòrum

Data i lloc: 17 d’abril. Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Lleida.

Horari:de 10:00h a 17:30h.

Participa: Associació Leader de Ponent

El ‘Birding Fòrum · Pirineu i Terres de Lleida’ és un fòrum adreçat a les empreses del sector turístic i a les administracions implicades, amb l’afany de convertir-se en un espai formatiu, de trobada, i de debat; un laboratori d’idees per a aconseguir desenvolupar un turisme ornitològic competitiu, amb la participació de diferents professionals del sector. Dirigit al sector turístic i ornitològic.

Més informació i enllaços: https://birdingcongress.com/

Jornada de formació del projecte ‘FER’ als mestres del Grup de Treball

Data i lloc: 18 d’abril. En línia.

Horari: de 17:30h h a 19:00h.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord

Sessió de formació per als mestres que participen en el Grup de Treball del projecte ‘FER’. Aquestes sessions serveixen per a compartir experiències i tractar temes relacionats amb les infografies i les activitats del projecte.

La jornada s’adreça a mestres que implementen el projecte ‘FER’ aquest curs escolar.

Jornada informativa Ajuts Leader 2023

Data i lloc: 25 d’abril. En línia.

Horari: a partir de les 10:00h.

Organitza: Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord

Jornada informativa per a ajudar a resoldre dubtes de persones autònomes i/o empreses interessades a sol·licitar un ajut Leader, adreçada a empreses i persones autònomes interessades.

Més informació: https://www.noguerasegrianord.cat/ajuts-leader/inscripcio-jornades-leader-2023

La Cúpula ‘GUSTUM’ a l’escola Sant Ròc de Bossòst (Val d’Aran)

Data i lloc: 28 d’abril. Escola Sant Ròc. Bossòst.

Horari lectiu.

Organitza: Associació Leader de Ponent

La Cúpula ‘GUSTUM’ arriba a Bossòst, a la Val d'Aran. Els alumnes de l’escola Sant Ròc accediran a la Cúpula per a conèixer com funciona el sector agroalimentari local i de proximitat. També gaudiran dels jocs col·laboratius per a aprofundir més en la temàtica.

Més informació: https://www.gustum.org/accio/la-cupula-gustum-a-l-escola-sant-roc/

Val a dir també que l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA coordina i participa, durant aquest mes d’abril, en els cafès digitals impulsats en el marc de les oficines ‘Accelera PIME Rural’ de la demarcació de Tarragona.

I finalment, afegir que entre els actes dels Grups d'Acció Local per a aquest mes d’abril també figuraven: una Visita guiada mensual a l’Enciclopèdia Mural d’Ivars d’Urgell, el passat 1 d’abril, organitzada per Associació Leader de Ponent, amb Swen Art, artista, i Enric Morera, ornitòleg i tècnic del projecte ‘Espais Naturals de Ponent; i el Networking jove de la Noguera, el dia 3, al Consell Comarcal de la Noguera, a Balaguer, organitzat pel Consorci Grup d’Acció Local Noguera – Segrià Nord, i adreçat a empreses i joves de la zona. Es tracta d’un espai de trobada on les empreses tenen l’oportunitat de trobar candidats per a possibles ofertes de feina, i conèixer perfils professionals que puguin ser interessants per a la seva empresa. És alhora un lloc on els joves que cerquen feina poden posar-se en contacte i tenir una primera entrevista amb empreses del territori.

Per a més informació:

https://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/LEADER_2023_04

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 135028