DACC

Conseller Mascort: "Si el govern espanyol porta la Llei de sequera al TC posarà en risc el subministrament d'aigua a Catalunya"

query_builder   17 juliol 2023 13:34

event_note Nota de premsa

Conseller Mascort: "Si el govern espanyol porta la Llei de sequera al TC posarà en risc el subministrament d'aigua a Catalunya"

  1. El conseller d’Acció Climàtica afirma que és “surrealista” i que “frenar aquesta llei es anar contra la gent del nostre país”


El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort i Subiranas, ha afirmat que el govern espanyol “posarà en risc el subministrament d’aigua” a Catalunya si porta la Llei de mesures extraordinàries i urgents per afrontar la situació de sequera excepcional al Tribunal Constitucional.

DACC{"name":"2023/07/17/13/32/3a9a8637-637f-4c77-b3ff-342a1bd79339.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":94768}

La sequera és una qüestió de país i de total emergència i les obres s’han de realitzar immediatament. Si les contractacions no es fan per emergència, moltes obres d’ajuntaments o altres entitats perillen. I està en risc el subministrament i l’abastament d’aigua de boca”, ha afirmat el conseller durant una atenció a mitjans que ha fet des dels serveis centrals del Departament a Barcelona.

Mascort ha catalogat la voluntat del govern espanyol d'“aberració” i d'una “demostració que la sequera els importa zero”: “Frenar aquesta llei és anar en contra de la gent del nostre país.

El titular del Departament d’Acció Climàtica ha recordat que aquesta va ser una Llei aprovada al Parlament de Catalunya amb els vots d’ERC, Junts i PSC el passat mes de maig amb l’objectiu que es poguessin fer obres de manera “àgil i ràpida” per pal·liar la sequera a través del sistema de contractació d’emergència. “Però l’Estat manté que la situació no és urgent i que no cal aquesta mesura”, ha afegit.

En aquest sentit, el conseller ha argumentat que la “situació d’emergència és objectivament contrastable”: “L’any passat els embassaments estaven al 48%, ara estan al 30%.

Mascort ha afirmat també que és “inaudit” que aquesta possibilitat de fer contractació d’emergència, “de la que el PSC en va fer qüestió, ara es vulgui impugnar”. “La contractació d’emergència, que està prevista en una llei estatal, ja es va fer servir durant el COVID i s’utilitzen per casos d’emergència i extrems com és actualment la sequera. Que vulguin portar la Llei de sequera al Tribunal Constitucional és surrealista”, ha conclòs el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

1  

Imatges

El conseller Mascort atenent els mitjans de comunicació.

El conseller Mascort atenent els mitjans de comunicació. 100111

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined